Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Χωρίς τέλος τα προβλήματα για την κυβέρνηση – Έρευνα σε βάρος του αντιπροέδρου για ανάρμοστη συμπεριφορά

Βρετανία: Χωρίς τέλος τα προβλήματα για την κυβέρνηση – Έρευνα σε βάρος του αντιπροέδρου για ανάρμοστη συμπεριφορά
Ορισμένοι αξιωματούχοι που έχουν συνεργαστεί με τον Raab λένε ότι είναι σκληρός και απαιτητικός, όμως άλλοι είπαν, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ότι είναι αγενής, επιθετικός και εκφοβιστικός

Το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι ένας δικηγόρος ανέλαβε επικεφαλής της ανεξάρτητης έρευνας για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Dominic Raab, έπειτα από την υποβολή δύο καταγγελιών για τη συμπεριφορά του.
Ο Adam Tolley, δικηγόρος της Fountain Court Chambers, θα αναλάβει την έρευνα. Η κυβέρνηση δεν διευκρίνισε πότε θα ολοκληρωθεί, αλλά δεσμεύτηκε ότι τα συμπεράσματα θα δοθούν στη δημοσιότητα.
Την περασμένη εβδομάδα ο Raab σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Rishi Sunak, ανέφερε ότι ενημερώθηκε για δύο διαφορετικές καταγγελίες σε βάρος του για «εκφοβισμό». Η μία αφορά την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών και η δεύτερη την περίοδο που είχε αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ζήτησε ο ίδιος να διενεργηθεί ανεξάρτητη έρευνα για το θέμα.
Ορισμένοι αξιωματούχοι που έχουν συνεργαστεί με τον Raab λένε ότι είναι σκληρός και απαιτητικός, όμως άλλοι είπαν, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ότι είναι αγενής, επιθετικός και εκφοβιστικός.
Ο Raab αρνείται τις κατηγορίες.
Τον περασμένο μήνα, στην πρώτη ομιλία του ως πρωθυπουργός, ο Sunak, υποσχέθηκε ότι η κυβέρνησή του θα επιδείξει «ακεραιότητα, επαγγελματισμό και υπευθυνότητα».
Σύμφωνα με τους όρους της έρευνας, η τελική απόφαση για το αν ο Raab έχει παραβιάσει τον υπουργικό κώδικα συμπεριφοράς επαφίεται στον πρωθυπουργό.
Ο Sunak έχει υπερασπιστεί τον αναπληρωτή του, λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζει τους ισχυρισμούς πως ο Raab εκφόβιζε τους υφισταμένους του.
Στις αρχές του μήνα, ο υπουργός Gavin Williamson παραιτήθηκε από την κυβέρνηση έπειτα από καταγγελίες για εκφοβισμό συναδέλφων του. Η αντιπολίτευση είπε ότι εγείρονται ερωτηματικά για την κρίση του Raab λίγες μόλις εβδομάδες αφότου ανέλαβε την πρωθυπουργία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης