Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Βελτίωση στα ομόλογα λόγω Fed, το ελληνικό 10ετές 4,07%

Ευρωζώνη: Βελτίωση στα ομόλογα λόγω Fed, το ελληνικό 10ετές 4,07%
Στις αγορές ομολόγων αρχίζουν να κορυφώνονται οι αρνητικές επιδράσεις της ανόδου των επιτοκίων από τις Κεντρικές Τράπεζες
Σημαντική βελτίωση καταγράφονται σήμερα 24/11 στα ελληνικά ομόλογα αλλά και στα υπόλοιπα ομόλογα της Ευρωζώνης μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της  Fed που έδειξαν ότι θα επιβραδύνει το ρυθμό των επιτοκιακών της αυξήσεων.
Οι αγορές αναμένουν σήμερα 24/11 και τη δημοσίευση των πρακτικών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Αναλυτικά, το ελληνικό 10ετές κινείται στο 4,07%, το ιταλικό ομόλογο στο 3,71% και το γερμανικό 10ετές στο 1,83%.
Φαίνεται επίσης ότι και στις αγορές ομολόγων αρχίζουν να κορυφώνονται οι αρνητικές επιδράσεις της ανόδου των επιτοκίων από τις Κεντρικές Τράπεζες.
Δεν είναι τυχαίο ότι το ελληνικό δεκαετές ομόλογο είχε φτάσει στο 5% και υποχώρησε στο 4,07%, απόρροια κυρίως των προσδοκιών ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες θα αρχίσουν να μειώνονται.
Στις 15 Δεκεμβρίου 2022 αναμένεται να είναι η τελευταία αύξηση της τάξεως των 75 μονάδων βάσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ήδη η Fed έχει προειδοποιήσει ότι η επόμενη αύξηση θα είναι 50 μονάδων βάσης, κατά τη συνεδρίαση της τον Δεκέμβριο.
Επίσης βελτίωση καταγράφεται και στα αμερικανικά ομόλογα, με το 10ετές στο 3,68% και το 2ετές στο 4,47% με την αντιστροφή της καμπύλης απόδοσης να παραμένει, γεγονός που επιβεβαιώνει τα σημάδια ύφεσης
Τα ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας τείνουν να έχουν υψηλότερες αποδόσεις για να αντισταθμίσουν τους υψηλότερους κινδύνους που συνεπάγεται η αγορά τους.
Το spread η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών 10 ετών και γερμανικών ομολόγων διαμορφώνεται στις 226 μονάδες βάσης έχοντας απομακρυνθεί από τις 300 ή 350 μονάδες,  επίπεδα που νομοτελειακά θα υπάρξει παρέμβαση της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης