Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καθηγητής του Stanford καταγγέλλει: Η ακαδημαϊκή ελευθερία πέθανε για όσους ήμασταν κατά των lockdown - Η ζωή μας κόλαση!

Καθηγητής του Stanford καταγγέλλει: Η ακαδημαϊκή ελευθερία πέθανε για όσους ήμασταν κατά των lockdown - Η ζωή μας κόλαση!
«Προσπάθησαν συστηματικά να φαίνεται ότι όλοι συμφωνούσαν με τις ιδέες τους για την πολιτική για τον COVID, ενώ στην πραγματικότητα υπήρχε βαθιά διαφωνία μεταξύ επιστημόνων και επιδημιολόγων σχετικά με τη σωστή στρατηγική», υποστήριξε ο καθηγητής

Ένας καθηγητής του Στάνφορντ που αμφισβήτησε την ορθότητα των lockdowns καταγγέλλει ότι «η ακαδημαϊκή ελευθερία είναι ήδη νεκρή» και ότι όλοι όσοι αντιστάθηκαν στο αφήγημα του lockdown αντιμετωπίζουν τώρα «ένα βαθιά εχθρικό περιβάλλον εργασίας».
Ο Δρ. Jay Bhattacharya, συγγραφέας της Διακήρυξης του Great Barrington, στην οποία χιλιάδες επιστήμονες ζήτησαν μια πολιτική ανοσίας της αγέλης έναντι των περιορισμών, προειδοποίησε ότι «Όταν παίρνετε μια θέση που έρχεται σε αντίθεση με την επιστημονική ιεροσύνη, η ζωή σας γίνεται μια ζωντανή κόλαση. .»
Μιλώντας στο Συνέδριο Ακαδημαϊκής Ελευθερίας στο Stanford's Graduate School of Business πρόσφατα, ο Bhattacharya, ο οποίος στο παρελθόν περιέγραψε τα lockdown ως την πιο καταστροφικά επιβλαβή πολιτική σε «όλη την ιστορία» και «το χειρότερο λάθος στην δημόσια υγεία τα τελευταία 100 χρόνια».
Σε μια άλλη συνέντευξη στο Fox News, ο Bhattacharya σημείωσε «όταν ένα μέλος της σχολής έχει μια ιδέα που δεν είναι δημοφιλής μεταξύ άλλων σχολών ή ακόμα και της διοίκησης… και δεν το προστατεύουν σε αυτή την περίπτωση, τότε δεν έχεις καθόλου ακαδημαϊκή ελευθερία».
Ο Bhattacharya και χιλιάδες άλλοι ακαδημαϊκοί και επιστήμονες αρχικά κατηγορήθηκαν για τη θέση τους κατά των lockdown.

Η διακήρυξη 

Ο Bhattacharya είπε σχετικά με τη διακήρυξη: «Ο σκοπός του μονοσέλιδου εγγράφου είχε ως στόχο να πει στο κοινό ότι δεν υπήρχε επιστημονική συναίνεση υπέρ του lockdown, ότι στην πραγματικότητα πολλοί επιδημιολόγοι, πολλοί γιατροί, πολλοί άλλοι άνθρωποι - εξέχοντες επιστήμονες - διαφώνησαν με τη συναίνεση».
Στη συνέχεια, ο καθηγητής περιέγραψε πώς οι υποστηρικτές της διακήρυξης φιμώνονται συστηματικά από τις συζητήσεις.
«Αν το Στάνφορντ ήταν πραγματικά αφοσιωμένο στην ακαδημαϊκή ελευθερία, θα είχαν… εργαστεί για να διασφαλίσουν ότι θα υπήρχαν συζητήσεις, σεμινάρια, όπου αυτές οι ιδέες συζητούνταν μεταξύ των καθηγητών», προέτρεψε, προσθέτοντας ότι «η εξουσία αντικατέστησε την ιδέα της αλήθειας».
«Έχετε λοιπόν κάποιον σαν τον Fauci που λέει ομόφωνα, ότι αν με αμφισβητήσετε, δεν αμφισβητείτε απλώς έναν άνθρωπο, αμφισβητείτε την ίδια την επιστήμη», σημείωσε περαιτέρω ο Bhattacharya, προσθέτοντας «Αυτή είναι μια άσκηση ωμής εξουσίας, όπου τοποθετεί τον εαυτό του αποτελεσματικά ως πάπα της επιστήμης παρά ως γνήσια επιθυμία να μάθει την αλήθεια».
«Προσπάθησαν συστηματικά να φαίνεται ότι όλοι συμφωνούσαν με τις ιδέες τους για την πολιτική για τον COVID, ενώ στην πραγματικότητα υπήρχε βαθιά διαφωνία μεταξύ επιστημόνων και επιδημιολόγων σχετικά με τη σωστή στρατηγική», υποστήριξε ο καθηγητής.
Ο Bhattacharya κάλεσε επίσης τον νέο ιδιοκτήτη του Twitter, Elon Musk, να «εκθέσει το καθεστώς λογοκρισίας της κυβέρνησης»,

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης