Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλγερία: Καταδικάστηκαν σε θάνατο 49 άνθρωποι, που είχαν λιντσάρει έναν τραγουδιστή

Αλγερία: Καταδικάστηκαν σε θάνατο 49 άνθρωποι, που είχαν λιντσάρει έναν τραγουδιστή
Οι ποινές τους θα μετατραπούν ντε φάκτο σε ισόβια κάθειρξη, δεδομένου ότι η Αλγερία έχει κηρύξει μορατόριουμ στις εκτελέσεις

Σε θάνατο καταδικάστηκαν την Πέμπτη (24/11/2022) από δικαστήριο της Αλγερίας 49 άνθρωποι για το λιντσάρισμα ενός άνδρα τον οποίο κατηγορούσαν, εσφαλμένα, για εμπρησμό, το καλοκαίρι του 2021 στην Καβυλία.
Οι ποινές τους θα μετατραπούν ντε φάκτο σε ισόβια κάθειρξη, δεδομένου ότι η Αλγερία έχει κηρύξει μορατόριουμ στις εκτελέσεις.
Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία του Jamal Ben Ismael, ενός τραγουδιστή από τη Μιλιάνα, ο οποίος συμμετείχε εθελοντικά στην κατάσβεση των πυρκαγιών που στοίχισαν τη ζωή σε 90 ανθρώπους τον Αύγουστο του 2021.
Αφού πήγε στην Καβυλία, ο Ben Ismael δέχτηκε επίθεση από δεκάδες νεαρούς από το χωριό Λαρμπάα Νατ Ιράτεν που τον έκαψαν ζωντανό, σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τα βίντεο που παρουσιάστηκαν στη δίκη.
Η θανατική ποινή προβλέπεται στον ποινικό κώδικα της Αλγερίας, όμως δεν εφαρμόζεται από το 1993.
Οι κατηγορούμενοι διώκονταν για «τρομοκρατικές και ανατρεπτικές ενέργειες εναντίον του κράτους και της εθνικής ενότητας» και «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και εκ προμελέτης».
Άλλοι 28 συγκατηγορούμενοί τους καταδικάστηκαν σε ποινές από δύο μέχρι 10 χρόνια κάθειρξης ενώ 17 απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης