Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική εξέλιξη στην Ταϊβάν – Παραιτήθηκε από το κόμμα της η πρόεδρος της χώρας, μετά από εκλογική ήττα

Σημαντική εξέλιξη στην Ταϊβάν – Παραιτήθηκε από το κόμμα της η πρόεδρος της χώρας, μετά από εκλογική ήττα
Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Κουομιντάνγκ (KMT), κέρδισε τον δήμο της Ταϊπέι, γεγονός που συνιστά ήττα για την πρόεδρο Tsai Ing-wen

Η πρόεδρος της Ταϊβάν Tsai Ing-wen υπέβαλε την παραίτησή της από την ηγεσία του κυβερνώντος Προοδευτικού Δημοκρατικού Κόμματος, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις κακές επιδόσεις του στις τοπικές εκλογές.
Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Κουομιντάνγκ (KMT), κέρδισε τον δήμο της Ταϊπέι, γεγονός που συνιστά ήττα για την πρόεδρο Tsai Ing-wen, καθώς εκείνη είχε συνδέσει τις τοπικές εκλογές με την αντιπαράθεση με το Πεκίνο.
Οι εκλογές και περιφερειακές εκλογές αφορούν συνήθως εσωτερικά και τοπικά ζητήματα, όπως την αντιμετώπιση της Covid-19 και την εγκληματικότητα και οι αιρετοί δεν έχουν λόγο σε ό,τι αφορά την πολιτική του νησιού απέναντι στην Κίνα.

Προεδρικές εκλογές το 2024

Τόσο το DPP όσο και το KMT επικέντρωσαν τις προεκλογικές εκστρατείες τους στην πλούσια, πυκνοκατοικημένη βόρεια Ταϊβάν και ιδίως στην πρωτεύουσα Ταϊπέι, ο απερχόμενος δήμαρχος της οποίας (προερχόταν από το μικρό Λαϊκό Κόμμα) δεν μπορούσε να διεκδικήσει ξανά το αξίωμα λόγω του περιορισμού στον αριθμό των θητειών.
«Τους απογοήτευσα όλους» είπε στους υποστηρικτές του ο υποψήφιος του DPP Chen Shih-chung προσθέτοντας ότι τηλεφώνησε στον αντίπαλό του, τον Chiang Wan-an. για να τον συγχαρεί.
Το KMT προηγείται ή έχει ήδη κερδίσει τους 13 από τις 21 δήμους και περιφέρειες, έναντι μόνο 5 για το DPP.
Το DPP κατήγαγε σαρωτική νίκη στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές του 2020, υποσχόμενο ότι θα αντισταθεί στην Κίνα και θα υπερασπιστεί τις ελευθερίες της Ταϊβάν.
Οι επόμενες προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν το 2024 και η Tsai, έπειτα από δύο θητείες, δεν μπορεί να θέσει ξανά υποψηφιότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο
Advertisement