Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πέθανε ο Υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας Vladimir Makei

Πέθανε ο Υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας Vladimir Makei
Ο Makei ήταν 64 ετών και ήταν επικεφαλής της λευκορωσικής διπλωματίας από το 2012.
Απεβίωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας Vladimir Makei όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας, BelΤΑ.
«Ο υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας Vladimir Makei πέθανε», ανέφερε το δημοσίευμα επικαλούμενο τον Anatoly Glaz, εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας
Ο Makei ήταν 64 ετών και ήταν επικεφαλής της λευκορωσικής διπλωματίας από το 2012.
Στα μέσα της εβδομάδας είχε παραστεί στη σύνοδο του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Άμυνας –μιας στρατιωτικής συμμαχίας πολλών πρώην σοβιετικών δημοκρατιών– στο Γερεβάν.
Την Δευτέρα ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Sergei Lavrv.
Χθες Παρασκευή συναντήθηκε με τον Αποστολικό Νούντσιο στο Μινσκ, αρχιεπίσκοπο Ade Yozic, σύμφωνα με τον ιστότοπο του υπουργείου.

Πριν από τις προεδρικές εκλογές και τις ογκώδεις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2020, ο Makei ήταν ένας από τους πρωτεργάτες των προσπαθειών για τη βελτίωση των σχέσεων της Λευκορωσίας με τη Δύση, ενώ είχε ασκήσει κριτική στη Ρωσία.
Ωστόσο, άλλαξε απότομα τη στάση του όταν ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις, δηλώνοντας ότι τις υποκινούσαν πράκτορες της Δύσης.
«Σοκαριστήκαμε από τις αναφορές για τον θάνατο του επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας Vladimir Makei» ανέφερε μέσω του Telegram η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Maria Zaharova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης