Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή ΗΠΑ: Χτυπήθηκε αμερικανική βάση στη Συρία – Ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση

Παραδοχή ΗΠΑ: Χτυπήθηκε αμερικανική βάση στη Συρία – Ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) παραδέχθηκε ότι δύο πύραυλοι στόχευσαν τη βάση al-Shaddadi, η οποία βρίσκεται μέσα σε ένα μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου και πετρελαίου
Σχετικά Άρθρα

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν επίσημα ότι μία από τις βάσεις τους στη βορειοανατολική περιοχή της Συρίας δέχθηκε επίθεση  στις 26 Νοεμβρίου 2022.
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) παραδέχθηκε ότι δύο πύραυλοι στόχευσαν τη βάση al-Shaddadi, η οποία βρίσκεται μέσα σε ένα μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου και πετρελαίου στη νότια ύπαιθρο της al-Hasakah.
Σύμφωνα με τη διοίκηση, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις επισκέφτηκαν τον χώρο εκτόξευσης πυραύλων και βρήκαν έναν τρίτο πύραυλο που δεν εκτοξεύτηκε.
Το al-Shaddadi είναι μια από τις κύριες βάσεις περιπολίας του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία.
Σχεδόν δώδεκα επιθετικά και μεταγωγικά ελικόπτερα αναπτύσσονται συνήθως εκεί.
Η CENTCOM ανέφερε στη δήλωσή της ότι η επίθεση δεν προκάλεσε θύματα ή ζημιές στη βάση ή στην περιουσία του συνασπισμού.

Ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση

«Οι επιθέσεις αυτού του είδους θέτουν τις δυνάμεις του συνασπισμού και τον άμαχο πληθυσμό σε κίνδυνο και υπονομεύουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Συρίας και της περιοχής που αποκτήθηκε με κόπο», δήλωσε ο συνταγματάρχης Joe Buccino, εκπρόσωπος της CENTCOM.
Ενώ η CENTCOM απέφυγε να διατυπώσει οποιαδήποτε κατηγορία, αρκετές ειδησεογραφικές πηγές, συμπεριλαμβανομένου του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανέφεραν ότι η επίθεση με ρουκέτες στη βάση αλ-Σανταντί πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν.
Η επίθεση ήρθε ακριβώς μια εβδομάδα μετά από μια σειρά ισραηλινών επιδρομών που είχαν στόχο στρατιωτικές θέσεις στις δυτικές και κεντρικές περιοχές της Συρίας.
Τέσσερις Σύροι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επίθεση. Αυτή ήταν η δεύτερη επιβεβαιωμένη επίθεση σε αμερικανική βάση στη Συρία αυτόν τον μήνα.
Αρκετοί πύραυλοι έπληξαν τη βάση του Green Village στη βορειοανατολική περιοχή της χώρας στις 17 Νοεμβρίου.
Η επίθεση έλαβε χώρα τέσσερις ημέρες μετά από ένα κύμα ισραηλινών επιδρομών που σκότωσαν δύο μέλη του στρατού στην αεροπορική βάση Shayrat στην κεντρική Συρία.
Οι πρόσφατες επιθέσεις σε βάσεις των ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία ήταν πιθανώς μια απάντηση από δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν στα επανειλημμένα πλήγματα του Ισραήλ στη χώρα.
Μέχρι στιγμής, οι ΗΠΑ απέφυγαν να απαντήσουν σε αυτές τις επιθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης