Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένας κλάδος της Wall Street έχασε 7,4 τρισ. σε ένα χρόνο - Ο ρόλος της Fed

Ένας κλάδος της Wall Street έχασε 7,4 τρισ. σε ένα χρόνο - Ο ρόλος της Fed
Οι αυξήσεις των επιτοκίων έχουν καταπνίξει την πρόσβαση σε εύκολα κεφάλαια, και η εκτίναξη του πληθωρισμού έχει κάνει όλες αυτές τις εταιρείες που υπόσχονται μελλοντικά κέρδη πολύ λιγότερο πολύτιμες σήμερα
Μοιάζει σαν να πέρασε μια αιωνιότητα, αλλά πέρασε μόλις ένας χρόνος.
Αυτές τις ημέρες, το 2021, ο Nasdaq Composite είχε μόλις φτάσει στο αποκορύφωμά του, καθώς διπλασιάστηκε από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας.
Οι προσλήψεις ανθούσαν και οι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας χαίρονταν με την υψηλή αξία των δικαιωμάτων προαίρεσης που απολάμβαναν.
Δώδεκα μήνες αργότερα, το τοπίο είναι αισθητά διαφορετικό.
Ούτε μία από τις 15 πολυτιμότερες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας δεν έχει δημιουργήσει θετικές αποδόσεις από το 2021.
Η Microsoft έχει χάσει περίπου 700 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίηση της.
Η κεφαλαιοποίηση της Meta έχει συρρικνωθεί κατά πάνω από 70% από τα υψηλά της επίπεδα, εξαφανίζοντας πάνω από 600 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία φέτος.
Συνολικά, οι επενδυτές έχουν χάσει περίπου 7,4 τρισεκατομμύρια δολάρια, με βάση την πτώση του Nasdaq σε διάστημα 12 μηνών.

Ο ρόλος των επιτοκίων

Οι αυξήσεις των επιτοκίων έχουν καταπνίξει την πρόσβαση σε εύκολα κεφάλαια, και η εκτίναξη του πληθωρισμού έχει κάνει όλες αυτές τις εταιρείες που υπόσχονται μελλοντικά κέρδη πολύ λιγότερο πολύτιμες σήμερα.
Οι μετοχές cloud έχουν καταρρεύσει μαζί με την κρυπτογράφηση.
Υπάρχει αρκετός πόνος ακόμη στον κλάδο.
Οι εταιρείες σε ολόκληρο τον κλάδο μειώνουν το κόστος, παγώνουν τις νέες προσλήψεις και απολύουν προσωπικό.
Οι εργαζόμενοι που εντάχθηκαν σε αυτές τις υπερτιμημένες προ-IPO εταιρείες και πήραν μεγάλο μέρος της αποζημίωσής τους με τη μορφή δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών είναι τώρα βαθιά overweight και μπορούν μόνο να ελπίζουν σε μελλοντική ανάκαμψη.
Οι δημόσιες εγγραφές φέτος επιβραδύνθηκαν, καθώς οι αγαπημένες εταιρείες της ιδιωτικής αγοράς που συγκέντρωσαν δισεκατομμύρια σε δημόσιες προσφορές, διογκώνοντας τα ταμεία των επενδυτικών τραπεζών και των εταιρειών επιχειρηματικών συμμετοχών, είδαν τις αποτιμήσεις τους να μειώνονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης