Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Σε κρίση το διεθνές εμπόριο – Νέες αγορές για τις ρωσικές εξαγωγές, εισαγωγές

Putin: Σε κρίση το διεθνές εμπόριο – Νέες αγορές για τις ρωσικές εξαγωγές, εισαγωγές
Εργαζόμαστε για την ενίσχυση και την αποτελεσματικότητα των νέων διεθνών «διαδρόμων» είπε ο Putin
Σχετικά Άρθρα

Το διεθνές εμπόριο είναι σε κρίση υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η Ρωσία επαναπροσανατολίζει τις εξαγωγές και τις εισαγωγές της σε νέες αγορές.
«Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην ανάπτυξη μιας κοινής δομής υποδομών και logistics, στην άρση περιορισμών που εμποδίζουν τις εμπορικές και επενδυτικές συναλλαγές.
Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό τώρα καθώς το διεθνές εμπόριο είναι σε κρίση.
Έχοντας αυτό υπόψη, η Ρωσία εφαρμόζει μεγάλης κλίμακας μέτρα για να επαναπροσανατολίσει τις εξαγωγικές-εισαγωγικές της δραστηριότητες σε νέες αγορές» υποστήριξε ο Putin μιλώντας σε φόρουμ για την διαπεριφερειακή ανάπτυξη που οργανώνει η Ρωσία με το Καζακστάν.
Σύμφωνα με τον Putin, ήδη γίνονται διεργασίες για τον εξοπλισμό και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των νέων κύριων διεθνών διαδρόμων: Ανατολή-Δύση και Βορράς-Νότος.

Ρωσικές επενδύσεις 17 δις δολαρίων

Ο Putin εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα είναι επιτυχημένη η συνεργασία Ρωσίας – Καζακστάν.
«Είμαι βέβαιος ότι σίγουρα θα έχουμε μια επιτυχημένη συνεργασία.
Αυτό αποδεικνύεται από τη δυναμική που έχουμε αποκτήσει τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και από την κοινή μας επιθυμία να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας και να τις εμβαθύνουμε στο μέλλον» τόνισε ο Putin, αναφέροντας πως ήδη σε 76 από τις 89 περιφέρειες της Ρωσίας υπάρχουν εμπορικές και οικονομικές σχέσεις με το Καζακστάν.
Όπως είπε ο Putin, η Ρωσία ήταν και παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές του Καζακστάν, με το συνολικό όγκο των ρωσικών επενδύσεων να ανέρχεται στα 17 δισεκατομμύρια δολάρια.

Συνάντηση με Tokayev

Σημειώνεται πως ο Ρώσος πρόεδρος θα συναντηθεί εντός της ημέρας με τον πρόεδρο του Καζακστάν, Kassym-Jomart Tokayev, ο οποίος πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την επανεκλογή του στις πρόσφατες εκλογές.
Οι δύο πρόεδροι αναμένεται να συζητήσουν για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, με τη Ρωσία να ποντάρει σε μια ακόμα μεγαλύτερη συνεργασία με το Καζακστάν.
Όπως ανακοίνωσε ο Putin, ο εμπορικός κύκλος εργασιών μεταξύ της Ρωσίας και του Καζακστάν αυξήθηκε κατά 35%, φτάνοντας στα 25,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, ενώ όπως είπε, στο 8μηνο του 2022 κατέγραψε μια ακόμα αύξηση της τάξης του 9%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης