Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Πιέσεις στα ομόλογα, αύξηση στα CDS στη σκιά του bank run

Credit Suisse: Πιέσεις στα ομόλογα, αύξηση στα CDS στη σκιά του bank run
Πελάτες της Credit Suisse αποσύρουν τα χρήματά τους από την ελβετική τράπεζα
Σχετικά Άρθρα
Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για την Credit Suisse, με τα ομόλογα και τα CDS της ελβετικής τράπεζας να βρίσκονται στο στόχαστρο, στον απόηχο των αναφορών για bank run. 
Τα πενταετή συμβόλαια ανταλλαγής πιστωτικής αθέτησης (CDS) διευρύνθηκαν κατά 4 μονάδες βάσης (bps) από το κλείσιμο της Παρασκευής στις 349 μ.β, το υψηλότερο επίπεδο τουλάχιστον από τις αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της S&P Global Market Intelligence.
Τα ομόλογα δέχθηκαν επίσης πιέσεις, με τις πρόσθετες εκδόσεις της κατηγορίας 1 σε δολάρια να υποχωρούν έως και 1,7 σεντ, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Οκτωβρίου.

Αποσύρουν καταθέσεις

Ο επικεφαλής της ελβετικής μονάδας της Credit Suisse δήλωσε την Κυριακή ότι «ορισμένοι πελάτες έχουν αποσύρει κάποια από τα χρήματά τους, αλλά πολύ λίγοι έχουν κλείσει πραγματικά τους λογαριασμούς τους».
H μετοχή υποχωρεί σήμερα 2,4%.
Η Credit Suisse ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα, ότι οι πελάτες της απέσυραν περίπου 84 δισεκατομμύρια φράγκα (89 δισεκατομμύρια δολάρια) κατά τις πρώτες έξι εβδομάδες του τέταρτου τριμήνου, χωρίς ακόμη να έχει σημειωθεί αντιστροφή.
Οι εκροές ήταν ιδιαίτερα έντονες στη μονάδα διαχείρισης πλούτου, όπου ανήλθαν στο 10% των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

credit_3.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης