Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gazprom: Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα ξεπεράσουν τα 3.000 δολ. ανά 1.000 κυβικά μέτρα

Gazprom: Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα ξεπεράσουν τα 3.000 δολ. ανά 1.000 κυβικά μέτρα
Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε ότι θα στείλει 42,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας την Τρίτη, επίπεδο παρόμοιο με αυτό των τελευταίων ημερών
Την εκτίμηση ότι οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα ξεπεράσουν τα 3.000 δολ. ανά 1.000 κυβικά μέτρα, εκφράζει ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι ροές φυσικού αερίου προς ανατολάς αυξήθηκαν στον αγωγό Yamal-Europe προς την Πολωνία από τη Γερμανία το πρωί της Τρίτης (29/11/2022), ενώ οι ρωσικές ροές μέσω της Ουκρανίας προς την Ευρώπη ήταν σταθερές.
Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε ότι θα στείλει 42,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας την Τρίτη, επίπεδο παρόμοιο με αυτό των τελευταίων ημερών.
Οι ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1, που διασχίζει τη Βαλτική Θάλασσα από τη Ρωσία προς τη Γερμανία, παρέμειναν στο μηδέν.
Ο αγωγός έκλεισε στις 31 Αυγούστου για τριήμερη συντήρηση, αλλά δεν άνοιξε ξανά, με τη Μόσχα να αποδίδει την κατάσταση στις δυτικές κυρώσεις και σε τεχνικά ζητήματα.
Η Ρωσία δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να επανεκκινήσει τον αγωγό, αλλά έκτοτε ο αγωγός έχει υποστεί ζημιές και από υποψίες δολιοφθοράς.
Η Nord Stream AG, ο διαχειριστής του Nord Stream 1, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η διακοπή λειτουργίας του αγωγού θα παραμείνει στην έξοδο του Greifswald στη Γερμανία έως την 1η Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης