Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέει η άμυνα των Ουκρανών στο Bakhmut - Eκδικήθηκαν οι ρώσοι την 80η Ταξιαρχία που σκότωσε 12 άοπλους στρατιώτες

Καταρρέει η άμυνα των Ουκρανών στο Bakhmut - Eκδικήθηκαν οι ρώσοι την 80η Ταξιαρχία που σκότωσε 12 άοπλους στρατιώτες
Το εντυπωσιακό είναι ότι ο ρυθμός προόδου των ρωσικών δυνάμεων στην κατεύθυνση Bakhmut είναι μικρός, αλλά παρ΄ όλα αυτά ο Ουκρανικός στρατός έδειξε σημάδια διάλυσης

Η εδαφική πρόοδος των Ρωσικών δυνάμεων στην Ανατολική Ουκρανία στο Donbass είναι εμφανής τόσο στο Luhansk όσο και στο Donetsk…
Ειδικά στην νευραλγική πόλη Bakhmut όπου η Ουκρανική άμυνα καταρρέει…
Η ψυχολογική κατάσταση του ουκρανικού στρατού έχει επιδεινωθεί λόγω των μεγάλων απωλειών, των κακών συνθηκών διαβίωσης, της μείωσης της προμήθειας υλικών και τεχνικών μέσων και της επιτυχίας των ρωσικών στρατευμάτων
Το εντυπωσιακό είναι ότι ο ρυθμός προόδου των ρωσικών δυνάμεων στην κατεύθυνση Bakhmut είναι μικρός, αλλά παρ΄ όλα αυτά ο Ουκρανικός στρατός έδειξε σημάδια διάλυσης
Οι συμμαχικές δυνάμεις ήταν κοντά στο να περικυκλώσουν τις μονάδες του ουκρανικού στρατού στο Bakhmut.

Οι πυροτεχνουργοί εντόπισαν 2.500 νάρκες και εκρηκτικές ύλες στην Μαριούπολη

Οι πυροτεχνουργοί του Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης εντόπισαν περισσότερα από 2.500 πυρομαχικά στους χώρους των κτιρίων στη Μαριούπολη
Συνολικά, κατά τη διάρκεια της εργασίας τους στο Donbass, οι υπάλληλοι του ρωσικού υπουργείου έκτακτης ανάγκης εξέτασαν περισσότερα από 3 χιλιάδες εκτάρια ανοιχτών περιοχών και περίπου 2,2 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα κτιρίων.
Βρέθηκαν και εξουδετερώθηκαν περίπου 114,5 χιλιάδες εκρηκτικά αντικείμενα, καταστράφηκαν περισσότερα από 158 χιλιάδες

Οι ρωσικές δυνάμεις εκδικήθηκαν την 80η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία της Ουκρανίας που σκότωσε εν ψυχρώ 12 ρώσους αιχμαλώτους

Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησαν video που έφεραν την 80η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία της Ουκρανίας να σκοτώνει εν ψυχρώ στο χωριό Makeevka 12 αιχμαλώτους ρώσους προκαλώντας διεθνή σοκ αφού οι 12 ρώσοι στρατιώτες παραδόθηκαν και ήταν άοπλοι…
Τους ζήτησαν να πέσουν στο έδαφος και τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε το περιστατικό «μαζική σφαγή άοπλων Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου από Ουκρανούς στρατιωτικούς».

Προκειμένου να δοθεί στο περιστατικό η μέγιστη δημοσιότητα και να αποκαλυφθεί το έγκλημα των Ουκρανών, η Ρωσική Κρατική Δούμα έκανε έκκληση προς τα κοινοβούλια άλλων χωρών σε όλο τον κόσμο.
Το επίσημο έγγραφο λέει ότι οι εν ψυχρώ δολοφόνοι ήταν τόσο σίγουροι για την ατιμωρησία τους που κινηματογράφησαν το έγκλημά τους.

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ αντέδρασε για πρώτη φορά στην υπόθεση των εγκλημάτων πολέμου από τον Ουκρανικό στρατό και κάλεσε και τις δύο πλευρές της σύγκρουσης να «διερευνήσουν όλες τις αναφορές για υπάρχουσες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και να προσαγάγουν τους υπεύθυνους στη δικαιοσύνη».

Με τη σειρά του, το καθεστώς του Κιέβου ακολούθησε τις συμβουλές του ΟΗΕ και η Γενική Εισαγγελία της Ουκρανίας έχει ξεκινήσει έρευνα.
Σύμφωνα με την εκδοχή της ουκρανικής δικαιοσύνης, οι Ρώσοι αιχμάλωτοι ήταν ένοχοι και σκοτώθηκαν από Ουκρανούς στρατιωτικούς.
Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν τα εγκλήματα των Ουκρανών στρατιωτών και του τρομοκρατικού καθεστώτος του Κιέβου.

Σε απάντηση στη δυτική αντίδραση, το Κρεμλίνο ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία θα αναζητήσει από μόνη της όσους εμπλέκονται στην εκτέλεση Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου στη Makeevka

Η τιμωρία δεν άργησε…

Στις 26 Νοεμβρίου, δυνάμεις υπό τη Ρωσία σκότωσαν περίπου 40 Ουκρανούς μαχητές στο μέτωπο Kremennaya-Svatovo, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτών που υπηρέτησαν στην 80η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία επίθεσης που συμμετείχε στην εκτέλεση Ρώσων αιχμαλώτων στο Makeevka.
POWs-1.jpg
Η ουκρανική μονάδα επιχείρησε επίθεση προς το χωριό Ploschanka, αλλά καταστράφηκε από τις ρωσικές δυνάμεις.
Ένας από τους βαριά τραυματισμένους στρατιώτες της ουκρανικής 80ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας επίθεσης συνελήφθη από στρατιώτες του 3ου τμήματος μηχανοκίνητων τυφεκίων του Donetsk.
Παρά το μίσος των Ρώσων στρατιωτών για τη μονάδα του, ο Ουκρανός αιχμάλωτος Vitalik, που αφέθηκε από τους συντρόφους του στο πεδίο της μάχης, δεν σκοτώθηκε σε αιχμαλωσία αλλά του παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια, όπως επιβεβαιώνεται από το βίντεο.
Ωστόσο, ο Vitalik απεβίωσε καθώς ήταν βαριά τραυματισμένος.
oykkka222_1.png

Από τους νεκρούς Ουκρανούς αναγνωρίστηκαν ότι συμμετείχαν στην δολοφονία ρώσων στο χωριό Makeevka
Ένας από τους στρατιώτες που φαίνεται στο βίντεο είναι ο Nazari Mikhailovsky, γεννημένος το 1993, με καταγωγή από την περιοχή Volyn.
Ο δεύτερος στρατιώτης που ταυτοποιήθηκε είναι ο Artur Bortnichuk, επίσης γεννημένος το 1993 και επίσης κατάγεται από την περιοχή Volyn.
Και οι δύο υπηρετούν στην 80η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Αργότερα αποκαλύφθηκε το όνομα ενός άλλου στρατιώτη που συμμετείχε στην εκτέλεση.
Αυτός φέρεται να ήταν ο αμερικανός μισθοφόρος Κρις Ναγκανούμα.
Σύμφωνα με τον λογαριασμό του στα κοινωνικά δίκτυα, ήρθε στην πρώτη γραμμή της Ουκρανίας πριν από περίπου δύο εβδομάδες, αποκλειστικά για να δει τους φίλους του που υπηρετούσαν ως μισθοφόροι.
Ο πρώην πεζικός φέρεται να ήρθε για να επισκεφθεί μια ομάδα μισθοφόρων των ΗΠΑ που ονομάζεται FOG – Task Force 31 και τώρα υπηρετεί ως στρατιωτικός δημοσιογράφος.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν επίσης μια συνέντευξη με έναν άλλον Ουκρανό αιχμάλωτο που φέρεται να υπηρετούσε στην περιβόητη 80η ταξιαρχία.
Ο Ουκρανός στρατιώτης ισχυρίστηκε ότι αυτομόλησε στο πλευρό της Ρωσικής Ομοσπονδίας αφού οι Ουκρανοί εκτέλεσαν τον πατέρα του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό δεν είναι το πρώτο και όχι το μοναδικό έγκλημα πολέμου που διαπράττει η ουκρανική μονάδα.

«Το γεγονός ότι η Ουκρανία λέει ότι η 80η ταξιαρχία είναι ανίκανη για τέτοιες μεθόδους είναι απλώς ένα ψέμα».

Πριν από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, η ταξιαρχία είχε αναπτυχθεί στο Lviv και ήταν ένας από τους πιο μάχιμους σχηματισμούς του ουκρανικού στρατού.
Μετά την έναρξη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, η ταξιαρχία μεταφέρθηκε στις πιο επικίνδυνες περιοχές της πρώτης γραμμής.

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, ειδικότερα, η 80η ταξιαρχία του Ουκρανικού στρατού υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες στις μάχες στην περιοχή του Kharkiv όπου αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει πρόσθετη στρατολόγηση τουλάχιστον δύο φορές.
Στρατιώτες από τις 107, 112 και 128 ταξιαρχίες της Ουκρανικής Εδαφικής Άμυνας εντάχθηκαν στην 80η ταξιαρχία.

Οι στρατιώτες της 80ης ταξιαρχίας έδειξαν ιδιαίτερη σκληρότητα όταν «φιλτράρουν» τον άμαχο πληθυσμό στο Izyum και το Kupyansk.
Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, πυροβόλησαν εσκεμμένα κατά των σπιτιών αμάχων που πίστευαν ότι ήταν φιλορώσοι, μεταξύ άλλων με εκτοξευτές χειροβομβίδων AGS-17.

Στο Makeevka, όπου οι στρατιώτες της ταξιαρχίας πυροβόλησαν Ρώσους αιχμαλώτους, η 80η ταξιαρχία καλύφθηκε από ένα τάγμα της 66ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, μονάδες της 95ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας από το Zhytomyr και της 25ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας από τον Δνείπερο.

Σήμερα, η 80η ταξιαρχία μάχεται σε μια από τις πιο επικίνδυνες περιοχές της Ουκρανίας.
Η Ουκρανία συνεχίζει τις προσπάθειές της να σπάσει τις ρωσικές άμυνες στις πρώτες γραμμές στην περιοχή Svatovo-Kremennaya.

Στις 22 Οκτωβρίου, ο διοικητής του τάγματος οβιδοβόλων της ταξιαρχίας, σκοτώθηκε από τους βομβαρδισμούς του ρωσικού πυροβολικού.
Λίγες μέρες αργότερα, η μονάδα υπέστη μεγάλες απώλειες κατά την προσπάθειά της να επιτεθεί στις θέσεις των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στο χωριό Kuzemovka.
Naganuma-1-768x762.jpg

Naganuma-2.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης