Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Elon Musk λέει ότι έρχεται ύφεση και η Fed πρέπει να ρίξει τα επιτόκια για να μην την επιδεινώσει

O Elon Musk λέει ότι έρχεται ύφεση και η Fed πρέπει να ρίξει τα επιτόκια για να μην την επιδεινώσει
Αυτή μάλιστα δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Musk προειδοποίησε για μια «επικείμενη οικονομική καταστροφή»
Σχετικά Άρθρα
Ο Elon Musk πιστεύει ότι έρχεται ύφεση και ανησυχεί ότι οι κινήσεις της Fed για τη μείωση του πληθωρισμού μπορεί να την επιδεινώσουν.
Σε ένα tweet του, ο διευθύνων δύμβουλος της Tesla και ο ιδιοκτήτης του Twitter κάλεσε τη Fed «να μειώσει τα επιτόκια αμέσως», διαφορετικά διακινδυνεύει «να ενισχύσει την πιθανότητα σοβαρής ύφεσης».
Οι παρατηρήσεις έγιναν σε ανταλλαγή με τον συνιδρυτή της Tesmanian, Vincent Yu, στην οποία συμμετείχαν πολλοί άλλοι.
Αργότερα στο thread, παρενέβη ο ιδρυτής της NorthmanTrader, Sven Henrich, γράφοντας ότι η Fed «παρέμεινε πολύ χαλαρή για πάρα πολύ καιρό, παρερμηνεύοντας εντελώς τον πληθωρισμό και τώρα προχωρά σε επιθετική σύσφιξη της πολιτικής της, τροφοδοτώντας το υψηλότερο χρέος που υπήρξε ποτέ, χωρίς να υπολογίζει τις επιπτώσεις που θα έχουν αυτές οι αυξήσεις επιτοκίων με καθυστέρηση στην οικονομία και διακινδυνεύοντας να αργήσει πάλι να αντιληφθεί τη ζημιά που θα έχει γίνει».
Ο Musk απάντησε: «Ακριβώς».


Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Musk προειδοποιεί για την επικείμενη οικονομική καταστροφή.
Σε μια παρόμοια ανταλλαγή μηνυμάτων στο Twitter, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου είχε διατυπώσει την εκτίμηση ότι έρχεται παγκόσμια ύφεση που θα μπορούσε να διαρκέσει «μέχρι την άνοιξη του ’24».
Η συγκεκριμένη πρόβλεψη του Musk ήρθε εν μέσω μιας σειράς οικονομικών προειδοποιήσεων από άλλα στελέχη επιχειρήσεων, όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, Jeff Bezos, ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs, David Solomon.
Η Fed φαίνεται να εισέρχεται στo τελευταίo στάδιo μιας ιδιαίτερα επιθετικής αύξησης των επιτοκίων με στόχο την αντιμετώπιση του πληθωρισμού που εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά 40 ετών.
Η κεντρική τράπεζα αύξησε το βασικό της επιτόκιο έξι φορές φέτος, φέρνοντας το επιτόκιο δανεισμού της μίας ημέρας στο εύρος στόχου 3,75%-4%, και αναμένεται να το αυξήσει κι άλλο.
Τις τελευταίες ημέρες, στελέχη της Fed δήλωσαν ότι αναμένουν μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων της τάξης των 50 μ.β. μετά τις τέσσερις διαδοχικές αυξήσεις κατά 75 μ.β.
Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell θα μιλήσει αργότερα μέσα στη μέρα στο κοινό στο Ινστιτούτο Brookings.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης