Διεθνή

Συναγερμός στην Ισπανία - Μπαράζ επιστολών με εκρηκτικά - Στόχος και ο πρωθυπουργός Sanchez

Συναγερμός στην Ισπανία - Μπαράζ επιστολών με εκρηκτικά - Στόχος και ο πρωθυπουργός Sanchez

Άλλος ένας φάκελος «παγιδευμένος» με εκρηκτικά εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης (1/12/2022) σε αεροπορική βάση στην Ισπανία

Σχετικά Άρθρα
Συναγερμός έχει σημάνει στην Ισπανία, καθώς άγνωστοι στέλνουν φακέλους παγιδευμένους με εκρηκτικά. «Θύμα» ήταν και ο πρωθυπουργός της χώρας, Pedro Sanchez.
Αυτή η υπόθεση «άνοιξε» το απόγευμα της Τετάρτης (30/11/2022) όταν εξερράγη παγιδευμένος φάκελος στην ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη. «Παγιδευμένος φάκελος εντοπίστηκε και σε ένα εργοστάσιο παραγωγής όπλων στη Σαραγόσα. Σήμερα (1/12/2022), εκτός από τον Sachez, στόχος έγινε το υπουργείο Άμυνας αλλά και η αεροπορική βάση Torrejon de Ardoz, έξω από τη Μαδρίτη.

Στόχοι ο Sanchez και το υπουργείο Άμυνας

Οι ισπανικές αρχές αποκάλυψαν σήμερα (1/12/2022) ότι μια «παγιδευμένη» επιστολή, με χαρακτηριστικά «παρόμοια» με αυτή που εξερράγη χθες (30/11/2022) στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη, είχε σταλεί στις 24 Νοεμβρίου στον πρωθυπουργό, Pedro Sanchez.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι «φάκελος που περιείχε πυροτεχνικό υλικό» και απευθυνόταν «στον πρόεδρο της κυβέρνησης Pedro Sanchez (...) εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας της προεδρίας της κυβέρνησης στις 24 Νοεμβρίου».
Η ασφάλεια γύρω από τα δημόσια και τα διπλωματικά κτίρια θα ενισχυθεί, τόνισε το υπουργείο Εσωτερικών.
Ωστόσο, επιστολή παγιδευμένη με εκρηκτικά έφτασε σήμερα (1/12/2022) και στο υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας.

«Παγιδευμένος» φάκελος σε αεροπορική βάση

Άλλος ένας φάκελος «παγιδευμένος» με εκρηκτικά εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης (1/12/2022) σε αεροπορική βάση στην Ισπανία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα El Mundo, ο φάκελος εντοπίστηκε κοντά στο δορυφορικό κέντρο, στην αεροπορική βάση Torrejon de Ardoz έξω από τη Μαδρίτη. Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη βάση βρίσκονται και εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ.
Αφού έγινε έλεγχος με ακτίνες Χ, οι μυστικοί πράκτορες και το στρατιωτικό προσωπικό που βρίσκεται στη βάση απεφάνθηκαν ότι περιέχει μέσα κάποιου είδους μηχανισμό.
Ερευνητές της Πολιτοφυλακής και της Εθνικής Αστυνομίας εξετάζουν τον φάκελο για να βρουν την πρόελευσή του, όπως επίσης και κάποια πιθανή σύνδεση με τα υπόλοιπα περιστατικά.

Η έκρηξη στην ουκρανική πρεσβεία

Ένας εργαζόμενος στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη τραυματίστηκε ελαφρά από την έκρηξη «παγιδευμένης» επιστολής, ο παραλήπτης της οποίας ήταν ο πρεσβευτής, γεγονός που ώθησε το Κίεβο να ζητήσει την ενίσχυση της ασφάλειας σε όλες τις διπλωματικές του αποστολές.
«Η αστυνομία ενημερώθηκε γύρω στις 13:00 (τοπική ώρα 14:00 ώρα Ελλάδας) για μια έκρηξη στο εσωτερικό της πρεσβείας της Ουκρανίας στη Μαδρίτη. Σημειώθηκε την ώρα που ένας εργαζόμενος της πρεσβείας χειριζόταν επιστολή», επεσήμανε αστυνομική πηγή. «Ο εργαζόμενος τραυματίστηκε ελαφρά και μετέβη μόνος του στο νοσοκομείο», πρόσθεσε.
Αργότερα την ίδια ημέρα, ο Ουκρανός πρεσβευτής στην Ισπανία ενημέρωσε ότι ο υπάλληλος έχει ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και έχει επιστρέψει στην εργασία του. «Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα», σημείωσε η αστυνομική πηγή, ενώ και η ισπανική δικαιοσύνη διεξάγει προκαταρκτική έρευνα για το συμβάν, που ενδέχεται να συνδέεται με «τρομοκρατία».
Μετά την έκρηξη αυτής της παγιδευμένης επιστολής, το Κίεβο ζήτησε να «ενισχυθεί η ασφάλεια» σε όλες τις πρεσβείες του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης