Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έξι νέοι ευρωπαϊκοί κόμβοι κατά της παραπληροφόρησης - Ο ένας στην Ελλάδα

Έξι νέοι ευρωπαϊκοί κόμβοι κατά της παραπληροφόρησης - Ο ένας στην Ελλάδα
Οι νέοι κόμβοι θα αποτελέσουν μέρος του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Ψηφιακών Μέσων Ενημέρωσης (EDMO)

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία έξι νέων κόμβων κατά της παραπληροφόρησης, καλύπτοντας πλέον όλες τις χώρες της ΕΕ. Οι νέοι κόμβοι θα τεθούν σε λειτουργία από τις αρχές του 2023 και θα συμπληρώσουν τους υφιστάμενους οκτώ κόμβους που λειτουργούν ήδη από το 2021. Ο ένας από τους νέους κόμβους, το Μεσογειακό Παρατηρητήριο MedDMO (Mediterranean Digital Media Observatory), θα καλύπτει την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα.
Οι νέοι κόμβοι θα αποτελέσουν μέρος του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Ψηφιακών Μέσων Ενημέρωσης (EDMO), της ανεξάρτητης πλατφόρμας για ελεγκτές γεγονότων, ακαδημαϊκούς ερευνητές και άλλα σχετικά ενδιαφερόμενα μέρη. Θα συμβάλουν στη δημιουργία μιας διεπιστημονικής κοινότητας, ώστε να συγκροτηθεί ένα δίκτυο ικανό να εντοπίζει και να αναλύει εκστρατείες παραπληροφόρησης, να διοργανώνει δραστηριότητες γραμματισμού στα μέσα επικοινωνίας σε εθνικό ή πολυεθνικό επίπεδο και άλλες δραστηριότητες που στηρίζουν την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης.
Οι έξι προτάσεις που επιλέχθηκαν από ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, θα λάβουν χρηματοδότηση από την ΕΕ περίπου 8 εκατ. ευρώ συνολικά μέσω του προγράμματος «Ψηφιακή Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης