Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall, μετά τα στοιχεία για την απασχόληση – Στο -0,12% ο S&P 500, o Dow +0,1%

tags :
Μεικτά πρόσημα στη Wall, μετά τα στοιχεία για την απασχόληση – Στο -0,12% ο S&P 500, o Dow +0,1%
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street...

Mε μεικτά πρόσημα κινήθηκαν οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street, μετά τις… καλύτερες του αναμενομένου ειδήσεις για την αγορά εργασίας, με τα καλά νέα για την οικονομία να είναι, ως γνωστόν, κακά για τις αγορές…
Σε αυτό το κλίμα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο +0,1%, στις 34.428 μονάδες
Ο δείκτης, S&P 500 υποχώρησε -0,12%, στις 4.071 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq σημείωσε πτώση -0,18%, στις 11.461 μονάδες
Καταγραφή_448.JPG
Στο ταμπλό, τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των τίτλων του Dow Jones σημείωσε η Boeing (4,03%), ενώ ακολούθησε η Nike (1,29%). Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες πιέσεις μεταξύ των μετοχών του δείκτη δέχθηκαν οι Salesforce (-1,66%) και Intel (-1,41%).
Από τις μετοχές του S&P 500 άλμα 7% σημείωσε η Enphase Energy, ενώ στον αντίποδα τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η PayPal κλείνοντας στο -4,93%.

Στις δηλώσεις αξιωματούχων της FED, ο επικεφαλής της New York Federal Reserve, John Williams, δήλωσε ότι θα χρειαστούν «δύο χρόνια« για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στον επίσημο στόχο του 2%, ωστόσο αναμένει μια «αρκετά σημαντική μείωση» το 2023.
Ο αντιπρόεδρος της Federal Reserve για την Εποπτεία, Michael Barr, δήλωσε ότι η FED θα πρέπει να κατεβάσει ταχύτητα στο ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.
«Η ισχυρότερη από την αναμενόμενη έκθεση για τις θέσεις εργασίας της Παρασκευής δίνει στη Fed περισσότερους λόγους να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια και να διατηρεί αυστηρότερη νομισματική πολιτική για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον μέχρι η αγορά εργασίας να αρχίσει να αποδυναμώνεται, κάτι που είναι ένα μήνυμα που η αγορά δεν θέλει να ακούσει αυτή τη στιγμή», σχολιάζει ο Robert Schein, επικεφαλής επενδύσεων στην Blanke Schein Wealth Management
Tην ίδια στιγμή, «αυτό το πτωτικό τεχνικό setup για το χρηματιστήριο, σε συνδυασμό με το υπερβολικά bullish επενδυτικό συναίσθημα ενόψει της νέας αύξησης των επιτοκίων της Fed, σε περιβάλλον ύφεσης, υποδηλώνει ότι η χρηματιστηριακή αγορά είναι πιθανό να δοκιμάσει άλλη μία σημαντική πτώση σύντομα» δήλωσε ο Wolfenbarger της BullAndBearProfits, ο οποίος βλέπει πως αυτή η ύφεση θα τελειώσει γύρω στα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024.

Στο μεταξύ, σε ανοδική τροχιά επέστρεψαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων μετά από δύο μέρες πτώσης καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 3,52% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά έξι μονάδες βάσης στο 4,29%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI υποχώρησε 1,5% στα 79,98 δολ.

και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,3% στα 1.809 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% έναντι του ευρώ, στο 1,0539 δολ.

Στα μάκρο, περισσότερες των εκτιμήσεων ήταν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, εξέλιξη που ασκεί πιέσεις στις αγορές εν όψει της συνεδρίασης της Fed στις 15 Δεκεμβρίου.
Την ώρα που η απασχόληση ενισχύεται στις ΗΠΑ, οι αγορές δέχονται ισχυρές πιέσεις, καθώς προεξοφλούν ότι η Federal Reserve θα συνεχίσει τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.
Οι νέες θέσεις εργασίας διαμορφώθηκαν στις 263.000 έναντι 200.000 που ανέμεναν οι αναλυτές και 283.000 τον Οκτώβριο.
Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,7%.
Το μέσο ωρομίσθιο αυξήθηκε 0,6% σε μηνιαία βάση μετά από το +0,5% τον Οκτώβριο.
Οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη αύξηση των μισθών κατά 0,3%.
Σε ετήσια βάση το μέσο ωρομίσθιο αυξήθηκε 5,1%.
usa1_17.jpg
Στα εμπορεύματα, οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη σημειώνουν πτώση, με το ολλανδικό TTF Ιανουαρίου να υποχωρεί 6% στα 130 ευρώ.
Πτώση σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου.
To brent υποχωρεί 0,3% στα 86,66 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό -0,4% στα 80,88 δολ. το βαρέλι.

Boυτιά στις ευρωαγορές

«Βουτιά» άνω του 1,5% σημειώνουν οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς εκτιμάται ότι η Fed θα συνεχίσει τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε αύξηση 0,27%, στις 14.529 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,03%, στις 7.556 μονάδες.
Στις 6.742 μονάδες με πτώση 0,17% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε πτώση 0,3%, στις 24.621 μονάδες.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde προειδοποίησε την Παρασκευή ότι οι δημοσιονομικές πολιτικές ορισμένων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υπερβάλλουσα ζήτηση, με αποτέλεσμα η κεντρική τράπεζα να αναγκαστεί να σφίξει τη νομισματική πολιτική περισσότερο από ό,τι θα ήταν απαραίτητο υπό άλλες συνθήκες.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, στα 6,9 δισ. δολάρια ανήλθε το εποχικά προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα τον Οκτώβριο, αυξημένο από τα 3,7 δισ. ευρώ του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Destatis.
Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι μικρότερη διεύρυνση στα 5,2 δισ. ευρώ.
Οι εξαγωγές υποχώρησαν 1,2% και οι εισαγωγές σημείωσαν πτώση 3,7% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης