Τελευταία Νέα
Διεθνή

H χελώνα, Τζόναθαν έκλεισε τα 190 έτη και οι κάτοικοι της Αγίας Ελένης οργανώνουν τριήμερο γλέντι

H χελώνα, Τζόναθαν έκλεισε τα 190 έτη και οι κάτοικοι της Αγίας Ελένης οργανώνουν τριήμερο γλέντι
«Παγκόσμιοι Πόλεμοι, η άνοδος και η πτώση της βρετανικής αυτοκρατορίας, πόσοι κυβερνήτες, βασιλιάδες και βασίλισσες» πέρασαν από μπροστά του
ΟΤζόναθαν, η γηραιότερη χελώνα στον κόσμο, κλείνει τα 190 χρόνια του στο νησί της Αγίας Ελένης, βρετανικό έδαφος στον Ατλαντικό Ωκεανό, όπου οι κάτοικοι γιορτάζουν ήδη από σήμερα τα γενέθλιά του.
«Αν το σκεφτεί κανείς, αν εκκολάφθηκε το 1832, κατά τη Βικτωριανή Εποχή… Ω Θεέ μου, πόσες αλλαγές έγιναν έκτοτε στον κόσμο!» σχολίασε ο Τζο Χόλινς, ο συνταξιούχος κτηνίατρος του νησιού που φροντίζει τη χελώνα. «Παγκόσμιοι Πόλεμοι, η άνοδος και η πτώση της βρετανικής αυτοκρατορίας, πόσοι κυβερνήτες, βασιλιάδες και βασίλισσες, είναι εκπληκτικό», απαρίθμησε.
Ο Τζόναθαν είναι «τουλάχιστον» 190 ετών και στις αρχές του έτους συμπεριλήφθηκε στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, αφού είναι το γηραιότερο εν ζωή ζώο της ξηράς. Από το 1882 ζει στην Αγία Ελένη και μια φωτογραφία που τραβήχθηκε όταν έφτασε στο νησί δείχνει ότι τότε ήταν τουλάχιστον 50 ετών. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι είναι σίγουρα μεγαλύτερος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης