Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέλος η επίσκεψη στις ΗΠΑ για τον πρίγκιπα William και την Kate – Η συνάντηση με Biden

Τέλος η επίσκεψη στις ΗΠΑ για τον πρίγκιπα William και την Kate – Η συνάντηση με Biden
Στη Βοστόνη ο πρίγκιπας William συζήτησε με τον Αμερικανό πρόεδρο, J. Biden, για την κλιματική αλλαγή
Το τριήμερο ταξίδι του πρίγκιπα William και της Kate Middleton στις ΗΠΑ έλαβε τέλος.
Την τελευταία ημέρα , στις 2/12, στη Βοστόνη ο πρίγκιπας William συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο, J. Biden, με τον οποίο συζήτησαν για την κλιματική αλλαγή. Μάλιστα, έκαναν έναν μικρό περίπατο στο κρύο προτού έχουν ιδιωτική συνάντηση στο John F. Kennedy Presedentian Library and Museum.
Σημειώνεται ότι της συνάντησης προηγήθηκε η αναφορά από την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου που σημείωσε ότι θα συζητήσουν «τους κοινούς τους στόχους για την κλιματική αλλαγή» και «την προτεραιότητα στα ζητήματα ψυχικής υγείας».
Στη συνέχεια, ο πρίγκιπα William και η Kate τίμησαν τους νικητές του βραβείου Earthshot, το οποίο θέσπισε το 2020 ο πρίγκιπας της Ουαλίας για να αναγνωρίζει και να τιμά τους ανθρώπους που εργάζονται για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή.
«Στηρίζοντάς τους μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον μας», τόνισε ο William σε ομιλία του στη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων, στην οποία παρευρίσκονταν πολλοί αστέρες.
Σημειώνεται ότι ο William και η Κέιτ είχαν επισκεφθεί τις ΗΠΑ το 2014, καλεσμένοι του τότε προέδρου Β. Obama στον Λευκό Οίκο.

Μελανά σημεία

To τριήμερο αυτό ταξίδι του ζευγαριού των Βρετανών πριγκίπων στις ΗΠΑ, ήταν το πρώτο στο εξωτερικό μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ στις 8 Σεπτεμβρίου, όμως αμαυρώθηκε από τις αποκαλύψεις στη Βρετανία για τα ρατσιστικά σχόλια που έκανε η νονά του πρίγκιπα William την Τρίτη στη διάρκεια εκδήλωσης στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
Παράλληλα, στη μέση της επίσκεψης του πριγκιπικού ζεύγους, το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα απόσπασμα από μια σειρά ντοκιμαντέρ που θα μεταδώσει, αφιερωμένη στον μικρότερο αδελφό του William, τον Harry και την Αμερικανίδα πρώην ηθοποιό σύζυγό του Meghan. Η μετάδοση θα ξεκινήσει στις 8 Δεκεμβρίου και τον Ιανουάριο θα κυκλοφορήσει η αυτοβιογραφία του Χ Harry, στην οποία αναμένεται να κάνει αποκαλύψεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης