Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μία άβολη αλήθεια για το αφήγημα της κλιματικής αλλαγής – Υπερθερμαίνεται ο πλανήτης; - Η απάντηση είναι ότι παγώνει

Μία άβολη αλήθεια για το αφήγημα της κλιματικής αλλαγής –  Υπερθερμαίνεται ο πλανήτης; - Η απάντηση είναι ότι παγώνει
Οι χιονοπτώσεις του Νοεμβρίου σε όλο το βόρειο ημισφαίριο είχαν ρυθμούς που ξεπερνούσαν τον μέσο όρο του μισού αιώνα
Η διάσκεψη του COP27 για την κλιματική αλλαγή ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο 2022.
Οι παγκόσμιοι ηγέτες πέταξαν με ιδιωτικά τζετ στην Αίγυπτο προκειμένου να συζητήσουν πώς τα ορυκτά καύσιμα υπερθερμαίνουν τον πλανήτη σε σημείο χωρίς επιστροφή και η ανθρωπότητα είναι καταδικασμένη αν δεν εφαρμοστούν ριζοσπαστικές πολιτικές για την κλιματική αλλαγή.
Όμως, ενώ οι παγκόσμιοι ηγέτες συναντήθηκαν στην έρημο, οι χιονοπτώσεις του Νοεμβρίου σε όλο το βόρειο ημισφαίριο είχαν ρυθμούς που ξεπερνούσαν τον μέσο όρο του μισού αιώνα.
Η NOAA και το Πανεπιστήμιο Rutgers δημοσίευσαν νέα δεδομένα που έδειξαν ότι η χιονοκάλυψη σε όλο το βόρειο ημισφαίριο έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τότε που ξεκίνησαν οι μετρήσεις το 1967 και επί του παρόντος είναι πάνω από τον μέσο όρο των 56 ετών.
«Η έκταση του χιονιού στις αρχές της σεζόν είναι ένας δείκτης του επίμονου κρύου καθώς οδεύουμε προς τον χειμώνα», ανέφερε το ιστολόγιο καιρού Severe Weather Europe.
Αξίζει να σημειωθεί, πως η εν λόγω είδηση αποσιωπήθηκε καθώς αποτελεί μία άβολη αλήθεια για το αφήγημα της κλιματικής αλλαγής που προωθείται.
snow.png

snow_2.png

Ένας βαρύς χειμώνας για το βόρειο ημισφαίριο μπορεί να περιπλέξει τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας για τις δυτικές χώρες που επιδιώκουν να διαταράξουν τις ενεργειακές ροές επιβάλλοντας κυρώσεις στη Ρωσία και αναγκάζοντας τον κόσμο στη χειρότερη ενεργειακή κρίση.
Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου των ΗΠΑ και της Ευρώπης βρίσκονται στα όριά τους και ένα βαρύς χειμώνας εξαντλούσε τα αποθέματα.
Τότε μοιραία μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε συνεχή ανοδική πορεία τις τιμές της ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης