Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπαράζ μαζικών επιθέσεων από Ρωσία, κερδίζουν στο Bakhmut – Τα όπλα για Ουκρανία καταλήγουν…στην Νιγηρία

Μπαράζ μαζικών επιθέσεων από Ρωσία, κερδίζουν στο Bakhmut – Τα όπλα για Ουκρανία καταλήγουν…στην Νιγηρία

Σφοδρές ρωσικές επιθέσεις σε Donetsk και Luhansk

(upd6) Μαζικές επιθέσεις σε όλο το ανατολικό μέτωπο εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις… προκαλώντας μεγάλο αναταραχή στις Ουκρανικές δυνάμεις που αμύνονται έχοντας υποστεί μεγάλες απώλειες…
Μάλιστα τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις κερδίζουν έδαφος στο Bakhmut...

Εν τω μεταξύ ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος σχεδιάζει σε επόμενη φάση να επισκεφθεί το Donbass δηλαδή την Ανατολική Ουκρανία πιστοποιώντας ότι είναι μέρος των εδαφών της Ρωσίας…
Και ενώ οι μάχες στο Donbass εντείνονται… η κυβέρνηση της Νιγηρίας αποκαλύπτει ότι πολλά από τα όπλα που στέλνονται στην Ουκρανία καταλήγουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις στην Νιγηρία…
Το διεφθαρμένο και σάπιο καθεστώς της Ουκρανίας επιβεβαιώνει γιατί η Ουκρανία θεωρείται ως μια από τις πιο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο…
Οι Ουκρανοί πολίτες υποφέρουν λόγω του πολέμου αλλά το καθεστώς Zelensky και οι παραστρατιωτικές οργανώσεις κάνουν πάρτι με τα λεφτά των αμερικανών και ευρωπαίων…
Κάποια στιγμή όλοι θα συνειδητοποιήσουν πόσο εγκληματικό λάθος είναι η βοήθεια στον Zelensky ενάντια στην Ρωσία…
Η Ρωσία είναι η καλή πλευρά της ιστορίας… και το διεφθαρμένο καθεστώς της Ουκρανίας… η μιαρή πλευρά….

Σφοδρές ρωσικές επιθέσεις σε Donetsk και Luhansk

Σφοδρές επιθέσεις με ρουκέτες και πυραύλους εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις στο Donetsk και Luhansk χτυπώντας 17 διαφορετικές περιοχές…
Επίσης πραγματοποίησαν επιθέσεις με στρατό στις περιοχές Ploshchanka και Bilohorivka στην περιοχή Luhansk και Berestove, Bilohorivka, Yakovlivka, Soledar, Bakhmutske, Bakhmut, Opytne, Klishchiivka, Andriivka, Kurdiumivka, Vodiane, Veléleivka, την περιοχή του Donetsk.
Επιπλέον, τις τελευταίες 24 ώρες, οι Ρώσοι εξαπέλυσαν δέκα επιθέσεις με ρουκέτες, 16 αεροπορικές επιθέσεις και περισσότερες από 30 επιθέσεις χρησιμοποιώντας συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης στις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Το μέτωπο

Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις κατέρριψαν ένα ουκρανικό Su-25 πάνω από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
Τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν τρεις ουκρανικές ομάδες δολιοφθοράς στο Luhansk
«Στην περιοχή της κοινότητας Chervonaya Dibrova στο Luhansk, τρεις ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης του ουκρανικού στρατού εξοντώθηκαν», είπε.
Μέτωπο Kupyansk
Τα ρωσικά στρατεύματα αναχαίτησαν μια προσπάθεια των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας να επιτεθούν κοντά στον οικισμό Kuzyomovka στο μέτωπο Kupyansk.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας αναχαίτησαν μια απόπειρα επίθεσης από ουκρανικά στρατεύματα κοντά στον οικισμό Yagodnoye στην περιοχή Kharkiv, σκοτώθηκαν συνολικά 60 Ουκρανοί στρατιώτες.
Στο μέτωπο Krasny Lyman, οι Ουκρανοί, χρησιμοποιώντας δύο ομάδες τακτικής μοίρας, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να επιτεθούν στις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων προς την κατεύθυνση των κατοικημένων τοποθεσιών Ploshchanka, Chervonopopovka και Zhitlovka στο Luhansk αλλά απέτυχαν...
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας επιτέθηκαν σε μονάδες ουκρανικού πυροβολικού σε 187 περιοχές μέσα σε 24 ώρες.

Η Ρωσία έπληξε τις θέσεις των Ουκρανικών δυνάμεων κοντά στο Kupyansk με πυραύλους υψηλής ακρίβειας.
Η Ρωσία έπληξε τις θέσεις των Ουκρανικών δυνάμεων κοντά στην Konstantinovka με πυραύλους.
Η Ρωσία έπληξε τις θέσεις των Ουκρανικών δυνάμεων κοντά στο Kramatorsk.
Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε τις επιθέσεις των Ουκρανικών δυνάμεων κοντά στην Kuzemovka.
Οι συγκρούσεις μεταξύ του ρωσικού στρατού και των Ουκρανικών δυνάμεων συνεχίζονται κοντά στη Zhytlovka.
Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε τις επιθέσεις των Ουκρανικών δυνάμεων κοντά στην Andriivka.
Οι συγκρούσεις μεταξύ του ρωσικού στρατού και των Ουκρανικών δυνάμεων συνεχίζονται κοντά στο Bakhmut.
Οι συγκρούσεις μεταξύ του ρωσικού στρατού και των Ουκρανικών δυνάμεων συνεχίζονται κοντά στη Novomikhailovka.
Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 8 πυραύλους HIMARS και Olkha κοντά στην Popasnaya και το Lysychansk στο Luhansk, στο Novopetrikovka, στο Volnovakha και στο Kuybyshevo στο Donetsk.
Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 10 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κοντά στο Golikovo στο Luhansk, το Peski, το Kirillovka, το Nikolskoye, το Novotroitskoye, το Yegorovka και το Olginka στο Donetsk.

O Putin θα επισκεφθεί την Ανατολική Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Puttin θα επισκεφθεί το Donbass σε εύθετο χρόνο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρώσου Προέδρου Dm. Peskov.
«Σίγουρα θα συμβεί σε εύθετο χρόνο γιατί είναι μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2022, το Donetsk, το Luhansk καθώς και η περιοχή Kherson και η περιοχή Zaporozhye, διεξήγαγαν δημοψηφίσματα όπου η πλειοψηφία των ψηφοφόρων επέλεξε να ενταχθεί στη Ρωσία.

Οι Ουκρανοί μετακινούν δυνάμεις…

Η Ουκρανία μετακινεί τρεις ομάδες κρούσης με ξένους μισθοφόρους κοντά στην Kremennaya στο Luhansk.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν μετακινήσει τρεις ομάδες κρούσης ενισχυμένες από Πολωνούς και Γερμανούς μισθοφόρους προς την πόλη Kremennaya στο Luhansk.
Για δύο μήνες οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κάνουν καθημερινές προσπάθειες να διασπάσουν την άμυνα των συμμαχικών δυνάμεων στις πόλεις Svatovo και Kremennaya, ενεργώντας προς δύο κατευθύνσεις ταυτόχρονα το Krasny Lyman και Kupyansk.

Kadyrov: Εκκαθαρίζουμε τη Zaporizhzhia

Ο επικεφαλής της Τσετσενίας , Ramzan Kadyrov αναφερόμενος στιε ειχιερησιακές εξελίξεις στη ζώνη των περιοχων που προσαρήθηκαν από την Ρωσία επισήμανε σε δηλώσεις του την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 οι μαχητές των μονάδων «AKHMAT-Krepost» και «Akhmat-Grozny» συνεχίζουν τη συστηματική εκκαθάριση των απελευθερωμένων εδαφών της περιοχής Zaporizhia.
Συγκεκριμένα, οι αποστολές μάχης ολοκληρώθηκαν ουσιαστικά στο χωριό Kamenka-Dneprovskaya.
Ο Kadyrov τονίζει ότι οι μαχητές ενεργούν προσεκτικά για να ελαχιστοποιήσουν τις ζημιές στις μη στρατιωτικές υποδομές.
Κατά την άφιξη στις εγκαταστάσεις, οι μαχητές την ελέγχουν, εμποδίζοντας εκ των προτέρων τους δρόμους πιθανής υποχώρησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Εάν ανακαλυφθεί ένας κρυφός εχθρός, οι δυνάμεις ασφαλείας αρχίζουν να εξαλείφουν την απειλή.
Χάρη στις υψηλές δεξιότητες μάχης των τύπων μας, αυτή η διαδικασία διαρκεί κυριολεκτικά λίγα λεπτά», γράφει ο Kadyrov στο κανάλι του στο Telegram.
Υπάρχουν κρύπτες με όπλα και πυρομαχικά σχεδόν σε κάθε τέτοια εγκατάσταση.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Τσετσενίας, η περιοχή του Donbass «καθαρίζεται» συστηματικά, μέτρο προς μέτρο.

Τα όπλα στην Ουκρανία… καταλήγουν στην Νιηγρία…

Η νιγηριανή κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα όπλα που που μεταφέρονται από τη Δύση στην ουκρανική κυβέρνηση έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται στην περιοχή της δυτικής Αφρικής. Τα παράνομα όπλα έχουν αρχίσει να «φιλτράρονται» στην περιοχή, είπε ο πρόεδρος της Νιγηρίας Muhammadu Buhari.
Ο Πρόεδρος της Νιγηρίας ζήτησε περισσότερη επαγρύπνηση και ενίσχυση της ασφάλειας γύρω από τα σύνορα, εφιστώντας την προσοχή στον αυξημένο αριθμό όπλων, πυρομαχικών από την Ουκρανία που φθάνουν στην περιοχή του Τσάντ…
Σηματοδοτεί την πιο ξεκάθαρη επιβεβαίωση μέχρι σήμερα ότι τα όπλα που προορίζονται για τις ουκρανικές δυνάμεις εξέρχονται από τη χώρα σε μεγάλους αριθμούς, όπως ακριβώς είχαν προειδοποιήσει πολλοί δυτικοί… όπλα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων καταλήγουν στην μαύρη αγορά….

Ο Πρόεδρος Buhari ανέφερε «δυστυχώς, η κατάσταση στο Σαχέλ και ο πόλεμος στην Ουκρανία χρησιμεύουν ως κύριες πηγές όπλων που ενισχύουν τις τάξεις των τρομοκρατών στην περιοχή της λίμνης Τσαντ.
«Τα όπλα που χρησιμοποιούνται για τον πόλεμο στην Ουκρανία αρχίζουν να γίνονται ιδιαίτερα εμφανή στην περιοχή».

«Αυτή η παράνομη διακίνηση όπλων στην περιοχή έχει εντείνει τη διάδοση φορητών όπλων και ελαφρού οπλισμού απειλώντας την ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή.

Δικαιώνονται οι επικριτές

Οι επικριτές της μαζικής παροχής όπλων προς την Ουκρανία έχουν επισημάνει εδώ και καιρό ότι δεν υπάρχει καμία ευθύνη ή κατάλληλη παρακολούθηση από τη στιγμή που αυτά τα όπλα εισέλθουν στη χώρα, αφού πολλά όπλα καταλήγουν σε εγκληματίες, τρομοκράτες ή πωλητές όπλων στη μαύρη αγορά.
Τον Οκτώβριο, η Φινλανδία άρχισε επίσης να προειδοποιεί ότι βλέπει όπλα που προμηθεύονται από τη Δύση στην Ουκρανία να φτάνουν σε διάφορες χώρες και να πέφτουν στα χέρια εγκληματικών συμμοριών.
Το NBI, το οποίο είναι το ομοσπονδιακό Εθνικό Γραφείο Ερευνών της Φινλανδίας, είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εκείνη τη περίοδο, λέγοντας:«Έχουμε δει σημάδια ότι αυτά τα όπλα έχουν ήδη βρει το δρόμο τους προς τη Φινλανδία».
«Όπλα που αποστέλλονται [από διάφορες χώρες στην Ουκρανία έχουν επίσης βρεθεί στη Σουηδία, τη Δανία και την Ολλανδία» καταλήγουν στα χέρια εγκληματικών οργανώσεων και τρομοκρατικών οργανώσεων…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης