Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban (Ουγγαρία): Καταστροφικός ο κοινός δανεισμός στην ΕΕ για την Ουκρανία, θα τον πληρώσουν οι επόμενες γενιές

Orban (Ουγγαρία): Καταστροφικός ο κοινός δανεισμός στην ΕΕ για την Ουκρανία, θα τον πληρώσουν οι επόμενες γενιές
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός επισημαίνει ότι κράτη δυνητικά αφερέγγυα θα χρειαστούν στήριξη ενώ οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα αποτύχουν και πλήττουν  σημαντικά την οικονομία των ευρωπαϊκών κρατών
Σχετικά Άρθρα
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban προειδοποίησε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 ότι οι ευρωπαϊκές πολιτικές που υποστηρίζουν μαζικό κοινό δανεισμό μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της αντίστασης της Ουκρανίας στη ρωσική εισβολή θα έχουν καταστροφικές συνέπειες.
Ο Ούγγρος ηγέτης δήλωσε ότι οι κυρώσεις της ΕΕ στα ρωσικά ενεργειακά προϊόντα είναι βέβαιο ότι θα αποτύχουν και ότι «όχι μόνο τα παιδιά μας, αλλά και τα εγγόνια μας θα υποστούν τις συνέπειες» ενός συστήματος συλλογικού δανεισμού που προτείνει η ΕΕ, ενώ πρόσθεση ότι τα δυνητικά αφερέγγυα κράτη θα χρειαστούν επίσης υποστήριξη.
Ο Orban επανέλαβε την αντίθεση της Ουγγαρίας στις κυρώσεις και πρότεινε ότι οι συμφωνίες για την υποστήριξη της Ουκρανίας θα πρέπει να είναι σε εθνικό επίπεδο μέσω διμερών συμφωνιών μεταξύ επιμέρους κρατών.

Δεν νομιμοποιούνται οι Βρυξέλλες…

Τόνισε ότι η Ουκρανία έχει πλέον βρεθεί σε μια κατάσταση όπου δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει ως ανεξάρτητο κράτος λόγω της συνεχιζόμενης πολεμικής σύγκρουσης και ενώ χρειάζεται βραχυπρόθεσμα βοήθεια από τους γείτονες και τους συμμάχους της, δεν εναπόκειται στις Βρυξέλλες να μιλούν εξ ονόματος όλων των κρατών μελών.
Επιπλέον, ο ίδιος πιστεύει ότι τυχόν περαιτέρω κυρώσεις στο ρωσικό φυσικό αέριο ή την πυρηνική ενέργεια θα είχαν «τραγικές συνέπειες» και υποστήριξε ότι η Ουγγαρία θα πρέπει να εξαιρεθεί από μια τέτοια απόφαση.

Πέτυχε εξαίρεση η Ουγγαρία

«Αντιμετωπίζουμε έναν δύσκολο χειμώνα, η Ουκρανία βρίσκεται σε μια ολοένα και πιο δύσκολη κατάσταση, η Ρωσία αντιμετωπίζει δυσκολίες, αλλά τα έσοδά της από τις εξαγωγές ενέργειας είναι στο αποκορύφωμά τους, επομένως η πολιτική των κυρώσεων δεν έχει επιτύχει τον στόχο της», επισήμανε, εξηγώντας ότι ενώ η Ουγγαρία δεν θα υπόκειται σε επικείμενη απαγόρευση των ευρωπαϊκών εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου, θα εξακολουθεί να επηρεάζεται από τη «δευτερογενή επίδραση των κυρώσεων».
«Πάντα πετυχαίναμε τους δικούς μας εθνικούς στόχους στις διαπραγματεύσεις για τις κυρώσεις, επομένως συμμετέχουμε στη συζήτηση για το ένατο πακέτο με καλές ελπίδες», κατέληξε ο Orban, ενώ σημείωσε ότι «η πίεση είναι διαρκής» και πρέπει «συνεχώς παλεύουμε για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης