Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken (ΗΠΑ): Προσχηματικές δηλώσεις για διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα, «εάν ενδιαφερθεί ο Putin»

Blinken (ΗΠΑ): Προσχηματικές δηλώσεις για διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα, «εάν ενδιαφερθεί ο Putin»
Γαλλία και Γερμανία πιέζουν τις ΗΠΑ για συμφωνία επί των εγγυήσεων ασφάλειας για τη Ρωσική Ομοσπονδία
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken δηλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία είναι δυνατές εάν η Μόσχα δείξει ενδιαφέρον για τη διπλωματία.
Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron σημείωσε ότι το Παρίσι και η Ουάσιγκτον θα πρέπει να προετοιμάσουν έναν διάλογο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας , σύμφωνα με τον ίδιο, η μελλοντική αρχιτεκτονική ασφάλειας της Ευρώπης θα πρέπει να περιλαμβάνει εγγυήσεις ασφαλείας για τη Ρωσία.
«Υπάρχει πάντα αξία στη διπλωματία εάν τα εμπλεκόμενα μέρη, στην προκειμένη περίπτωση η Ρωσία, ενδιαφέρονται για ουσιαστική διπλωματία», δηλώσε ο Blinken στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.
Τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία δεν θα είναι στην ημερήσια διάταξη έως ότου η ηγεσία της χώρας δείξει ενδιαφέρον για την ουσιαστική τους έκβαση, τώρα, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, η Μόσχα δείχνει το αντίθετο.
«Μέχρι ο [πρόεδρος Vladimir] Puin να δείξει ότι ενδιαφέρεται για ουσιαστική διπλωματία, υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες για οποιαδήποτε πρόοδο», είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin έχει δηλώσει προηγουμένως ότι η Ρωσία επισήμανε πάντοτε ότι είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, εάν το Κίεβο ωριμάσει, τότε οι προσπάθειες διαμεσολάβησης όσων προσφέρουν θα είναι ευπρόσδεκτες.
Την περασμένη Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, μετά από συνομιλίες με τον Macron, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει συνομιλίες με τον Putin, αλλά είναι δυνητικά έτοιμος για αυτές εάν η Ρωσία λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να επιλύσει την κατάσταση στην Ουκρανία.
Την ίδια στιγμή, ο John KΙrby, υπεύθυνος επικοινωνίας στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας , σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν βλέπουν την ετοιμότητα του Volodymyr Zelensly να διαπραγματευτεί την ειρηνική διευθέτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης