Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο αιγυπτιακός στρατός ετοιμάζεται να μεταβεί στο «οκτάγωνο» φρούριο του - Καταργεί το «πεντάγωνο», οι ελληνικές ρίζες

Ο αιγυπτιακός στρατός ετοιμάζεται να μεταβεί στο «οκτάγωνο» φρούριο του - Καταργεί το «πεντάγωνο», οι ελληνικές ρίζες
Το νέο κτίριο, που ονομάζεται «The Octagon», δηλαδή το οκτάγωνο, περιλαμβάνει όλα τα στρατηγεία των κλάδων των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί σύντομα για όλα τα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου που θα μεταφερθούν σε αυτό
Η αιγυπτιακή κυβέρνηση επιταχύνει τη μετάβασή της στη νέα διοικητική πρωτεύουσα, αφήνοντας τα παλιά κυβερνητικά κτίρια στην πρωτεύουσα, Κάιρο, να μειώσουν τη συμφόρηση.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της New Administrative Capital Company, Khaled Abbas, δήλωσε ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τα επίσημα εγκαίνια της Νέας Διοικητικής Πρωτεύουσας, αλλά αναμένεται ότι ο εορτασμός θα γίνει στις αρχές του επόμενου έτους, μετά την ολοκλήρωση μετάβαση της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι έχουν παραλάβει ήδη τα κτίρια.
Η σταδιακή μετακίνηση των εργαζομένων,  ολοκληρώθηκε πλήρως τον περασμένο Νοέμβριο.
Η κυβέρνηση του Αιγύπτιου προέδρου Abdel Fattah El-Sisi εργάστηκε για τη δημιουργία ενός νέου αρχηγείου για το αιγυπτιακό Υπουργείο Άμυνας, το μεγαλύτερο στη Μέση Ανατολή, στη Νέα Διοικητική Πρωτεύουσα στο Μεγάλο Κάιρο.
Το νέο κτίριο, που ονομάζεται «The Octagon», δηλαδή το οκτάγωνο, περιλαμβάνει όλα τα στρατηγεία των κλάδων των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί σύντομα για όλα τα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου που θα μεταφερθούν σε αυτό.

em5lo-10-678x381.jpg


Οκτάγωνο

Οκτάγωνο σημαίνει οκτώ πλευρές ή γωνίες, ενώ το Πεντάγωνο σημαίνει πεντάπλευρες ή γωνίες, και είναι ένας προσδιορισμός στην αρχαία ελληνική γλώσσα, εξ ου και ο όρος Πεντάγωνο ξεκίνησε από το κτίριο του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, γιατί σχεδιάστηκε με τη μορφή πενταγωνικού κτιρίου.
Το έργο έχει συνολική έκταση που υπολογίζεται σε 189.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ η πραγματική επιφάνεια των κτιρίων υπολογίζεται σε 45.000 τετραγωνικά μέτρα.
Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει 8 οκταγωνικά κτίρια φαραωνικού ρυθμού, παρατεταγμένα σε κύκλο που περιλαμβάνει διοικητικά κτίρια , ενώ υπάρχουν δύο κεντρικά υπουργικά κτίρια που βρίσκονται στο κέντρο του κύκλου και συνδέονται. Συνδέονται μεταξύ τους και με τα υπόλοιπα οκτώ εξωτερικά κτίρια με διαμήκεις διόδους, και ο αριθμός αυτών των κτιρίων είναι ίσος με τον αριθμό του αιγυπτιακού στρατού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης