Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταδίκη της αντιπροέδρου της Αργεντινής για διαφθορά και απάτη

Καταδίκη της αντιπροέδρου της Αργεντινής για διαφθορά και απάτη
Η 69χρονη καταδικάστηκε για κατάχρηση κατά την άσκηση των προεδρικών καθηκόντων της, που ζημίωσε το κράτος, στη δίκη της για αναθέσεις συμβάσεων του δημοσίου στο πολιτικό οχυρό της, στη Σάντα Κρους (νότια), την περίοδο που ήταν αρχηγός του κράτους (2007-2015)
Στην αντιπρόεδρο της Αργεντινής, την Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρσνερ, επιβλήθηκε χθες Τρίτη ποινή 6 ετών κάθειρξης –αν και η πολιτική ασυλία της αποτρέπει την εκτέλεση της ποινής– καθώς και σε στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι διά βίου, έπειτα από την καταδίκη της για απάτη και διαφθορά κατά τη διάρκεια των θητειών της στην προεδρία, ετυμηγορία που η ίδια αποδίδει στη «δικαστική μαφία».
Η πρώην αρχηγός του κράτους τόνισε πως δεν θα είναι «υποψήφια για τίποτα, ούτε για τη Γερουσία, ούτε για την αντιπροεδρία, ούτε για την προεδρία» στις εκλογές του 2023, μοιάζοντας να απεμπολεί έτσι τη δυνητική μελλοντική ασυλία της. Ωστόσο, αναμένεται να κατατεθούν εφέσεις σε διάφορα επίπεδα, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα εκτίσει την ποινή που της επιβλήθηκε, αν τελικά την εκτίσει, παρά χρόνια αργότερα.
Η 69χρονη κυρία Κίρσνερ καταδικάστηκε για κατάχρηση κατά την άσκηση των προεδρικών καθηκόντων της, που ζημίωσε το κράτος, στη δίκη της για αναθέσεις συμβάσεων του δημοσίου στο πολιτικό οχυρό της, στη Σάντα Κρους (νότια), την περίοδο που ήταν αρχηγός του κράτους (2007-2015).
Ο εισαγγελέας ζήτησε τον Αύγουστο να επιβληθεί ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών στην κ. Κίρσνερ και ισόβια στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι.
Η κεντροαριστερή πρώην πρόεδρος, η οποία επτά χρόνια μετά την αποχώρησή της από το αξίωμα αυτό παραμένει κεντρική όσο και διχαστική μορφή της πολιτικής σκηνής της Αργεντινής, διέψευδε πάντα πως διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα. Οι δικηγόροι της ζητούσαν την απαλλαγή της.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης