Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γεωργία αρνείται κατηγορηματικά να στείλει όπλα στην Ουκρανία – Μεγάλη ένταση με το Κίεβο

Η Γεωργία αρνείται κατηγορηματικά να στείλει όπλα στην Ουκρανία – Μεγάλη ένταση με το Κίεβο
«Εμείς, ως κράτος, δεν θα εμπλακούμε ποτέ στη σύγκρουση, αυτή είναι η ξεκάθαρη θέση μας» τόνισε ο Γεωργιανός πρωθυπουργός
Οι γεωργιανές αρχές δεν θα παράσχουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία επειδή δεν θέλουν να είναι μέρος στη σύγκρουση, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Irakli Garibashvili σε δημοσιογράφους την Τετάρτη (7/12/2022).
«Όσον αφορά τη στρατιωτική βοήθεια (στην Ουκρανία), δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι δεν θα το κάνουμε.
Εμείς, ως κράτος, δεν θα εμπλακούμε ποτέ στη σύγκρουση. Αυτή είναι η ξεκάθαρη θέση μας», είπε.
Ο επικεφαλής της κυβέρνησης πρόσθεσε ότι υπήρξαν επανειλημμένα αιτήματα τόσο ανοιχτά όσο και «κεκλεισμένων των θυρών» για να ανοίξει το «δεύτερο μέτωπο», αλλά η ηγεσία της δημοκρατίας δεν θα το έκανε αυτό.
Ο προσωρινός επιτετραμμένος της Ουκρανίας στη Γεωργία, Andrey Kasyanov, έχει δηλώσει ότι το Κίεβο ζήτησε πολλές φορές από την Τιφλίδα να παράσχει στρατιωτικό εξοπλισμό, αλλά τα αιτήματα έμειναν αναπάντητα.

Εντάσεις

Οι εντάσεις μεταξύ Κιέβου και Τιφλίδας προέκυψαν όταν στις 25 Φεβρουαρίου, ο Garibashvili είπε ότι η πρώην σοβιετική χώρα δεν θα συμμετάσχει στις χρηματοοικονομικές και οικονομικές κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, καθώς θα γυρνούσαν μπούμερανγκ στη Γεωργία, προκαλώντας πολύ περισσότερα σοβαρό αντίκτυπο.
Στις αρχές Μαρτίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodoymy Zelensky ανακοίνωσε την ανάκληση του Ουκρανού απεσταλμένου στη Γεωργία «για την ανήθικη θέση (της Τιφλίδας) σχετικά με τις κυρώσεις» και για την αποτροπή των αρχών να στείλουν Γεωργιανούς εθελοντές στην Ουκρανία.
Αργότερα, η Ουκρανία κατηγόρησε επανειλημμένα τη Γεωργία ότι βοήθησε τη Ρωσία να παρακάμψει τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στη χώρα. δημοσιογράφους την Τετάρτη (7/12/2022).
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης