Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαθιά ανήσυχος για τα σχέδια πραξικοπήματος από τους «Πολίτες του Ράιχ» ο Γερμανός πρόεδρος

Βαθιά ανήσυχος για τα σχέδια πραξικοπήματος από τους «Πολίτες του Ράιχ» ο Γερμανός πρόεδρος
Απαιτείται η αντίσταση της κοινωνίας, τόνισε ο Γερμανός πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα
Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Frank Walter Steinmeier εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» του για τα υποτιθέμενα σχέδια πραξικοπήματος των λεγόμενων «Πολιτών του Ράιχ», ενώ τόνισε ότι, εφόσον αποδειχθεί ότι προετοιμάζονταν τρομοκρατικές ενέργειες, «πρέπει να ληφθούν μέτρα και το ποινικό δίκαιο να θέσει τα όρια».
«Μια φιλελεύθερη δημοκρατία όπως στη Γερμανία, πρέπει και να μπορεί να αμυνθεί.
Απαιτείται επίσης η αντίσταση της κοινωνίας», δήλωσε ο Steinmeier συνέντευξή του στο MDR.
Η ικανότητα της δημοκρατίας να υπερασπίζεται τον εαυτό της καταδεικνύεται επίσης από το γεγονός ότι όσοι έχουν διαφορετικές απόψεις και δεν θέλουν μια φιλελεύθερη, ανοιχτή, δημοκρατική Γερμανία, μιλούν πιο δυνατά από τους άλλους, πρόσθεσε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος.

«Εξαιρετικά επικίνδυνα σχέδια»

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Stephen Hebenstreit είχε χαρακτηρίσει ως «εξαιρετικά επικίνδυνα» τα σχέδια των «Πολιτών του Ράιχ».
Εξ όσων γνωρίζουμε, «μιλάμε για μια οργάνωση που σχεδίαζε την εξάλειψη του δημοκρατικού συνταγματικού κράτους μας», δήλωσε ο Hebenstreit και παρέπεμψε στην πρώτη ομιλία του Olaf Scholz ως καγκελάριου, όταν είχε χαρακτηρίσει τον δεξιό εξτρεμισμό ως «τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημοκρατία μας».
Η οργάνωση στρεφόταν εναντίον όσων μας ενώνουν: το κράτος δικαίου η ελευθερία, η ισότητα και η προστασία των μειονοτήτων, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης