Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Άνοδος 0,9%, στα 1.798 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Άνοδος 0,9%, στα 1.798 δολάρια η ουγγιά
Με κέρδη έκλεισαν όλα τα μέταλλα
Σχετικά Άρθρα
Με άνοδο έκλεισε ο χρυσός, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, στον απόηχο της αποδυνάμωσης του δολαρίου και της υποχώρησης των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων.
«Traders και επενδυτές παραμένουν πολύ νευρικοί με τα περίεργα θετικά σημεία των οικονομικών στοιχείων εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για μια έντονη παγκόσμια ύφεση, ιδιαίτερα με φόντο το παρατεταμένο lockdown της Κίνας που αναμένεται να επηρεάσει τη δραστηριότητα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου», αναφέρει ο Rupert Rowling της Kinesis Money.
Η Κίνα πάντως ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη άρση περιοριστικών μέτρων από τις αρχές της πανδημίας, ωστόσο σύμφωνα με τον Rowling οι επενδυτές προσπαθούν να εκτιμήσουν τη θέση του χρυσού στο τρέχον περιβάλλον.
Όπως εξηγεί ο ίδιος, «μια παγκόσμια ύφεση με επακόλουθη στροφή προς τα επενδυτικά καταφύγια θα ωφελήσει τον χρυσό, όπως και μια Federal Reserve που θα αναγκαστεί να γίνει λιγότερο επιθετική με τις αυξήσεις των επιτοκίων της».
Η άνοδος του χρυσού που προσωρινά ξεπέρασε το κατώφλι των 1.800 δολαρίων η ουγγιά στηρίχθηκε στην υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου, με τον δείκτη δολαρίου να σημειώνει πτώση 0,4% στις 105,11 μονάδες, ενώ η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε κατά σχεδόν 8 μονάδες βάσης στο 3,4386%.
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του χρυσού έκλεισε με άνοδο 0,9% στα 1.798 δολάρια η ουγγιά.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι κέρδισε 2,6% και έκλεισε στα 22,922 δολ. η ουγγιά, το παλλάδιο ενισχύθηκε οριακά κατά 0,2% στα 1.854 δολ. η πλατίνα σημείωσε άνοδο 1,6% στα 1.011 δολ. και ο χαλκός ενισχύθηκε κατά 1,1% στα 3,86 δολ. η λίβρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης