Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυτά είναι συνολικά τα χρήματα που έλαβε από τη Δύση το 2022 η διεφθαρμένη ουκρανική ηγεσία

Αυτά είναι συνολικά τα χρήματα που έλαβε από τη Δύση το 2022 η διεφθαρμένη ουκρανική ηγεσία
Αναλυτικά τα ποσά  της Δύσης σύμφωνα με τον Ουκρανό αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών
Σχετικά Άρθρα
Η ουκρανική κυβέρνηση έλαβε 27,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομική βοήθεια μετά την έναρξη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης από τη Ρωσία στα τέλη Φεβρουαρίου, δήλωσε την Τετάρτη (7/12/2022) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της χώρας Roman Ermolichev.
«Όσον αφορά τη διεθνή συνεργασία, φέτος η Ουκρανία έχει ήδη λάβει βοήθεια 27,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από ξένους εταίρους», είπε, όπως ανέφερε ο ουκρανικός ιστότοπος Slovo i Delo (Λόγος και Πράξη), τον οποίο επικαλείται το Tass.
Ο Ermolichev πρόσθεσε ότι το επόμενο έτος το ποσό της βοήθειας θα αυξηθεί σε περίπου 38 δισεκατομμύρια δολάρια για την κάλυψη του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Περισσότερα χρήματα το 2023

Τον Νοέμβριο 2022, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denis Shmygal ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία έλαβε πάνω από 23 δισεκατομμύρια δολάρια σε ξένη οικονομική βοήθεια.
Ο Shmygal είπε επίσης ότι το 2023 οι ουκρανικές αρχές αναμένουν να λάβουν ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας 18 δισ. ευρώ από την ΕΕ.
Αυτό θα καλύψει το έλλειμμα του προϋπολογισμού όσον αφορά τις απαραίτητες μη στρατιωτικές δαπάνες, είπε.
Ο Shmygal σημείωσε ότι η χώρα του αναμένει επίσης από το Κογκρέσο των ΗΠΑ να εγκρίνει τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας ύψους 37,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το επόμενο έτος.

www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης