Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το μεγαλύτερο fund στον κόσμο σορτάρει τις αγορές…

tags :
Το μεγαλύτερο fund στον κόσμο σορτάρει τις αγορές…
To μεγαλύτερο fund στον κόσμο γίνεται contrarian
Ένα από τα μεγαλύτερα Funds στον κόσμο, με έδρα τη Νορβηγία, που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ενθαρρύνει τους traders να στοιχηματίσουν ενάντια στην αγορά
Eιδικότερα, ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης εισηγμένων εταιρειών στον κόσμο, με περίπου το 1,3% όλων των εισηγμένων μετοχών, περιέγραψε την Πέμπτη ένα τριετές σχέδιο για τον περιορισμό των ζημιών, που σωρεύονται μεσούσης της τρέχουσας bear market, η οποία μαίνεται λόγω πληθωρισμού, επιτοκιακών αυξήσεων και του πολέμου στην Ευρώπη.
Σε αυτό το πλαίσιο, το επενδυτικό ταμείο - για πρώτη φορά στην ιστορία του - κοιτάζει σε ένα μέλλον όπου οι επενδύσεις αποδίδουν ένα κλάσμα από αυτό που έχει συνηθίσει να βλέπει.
Ο επικεφαλής του, Νikolai Tangen, ο οποίος έχει επανειλημμένα πει στους συμπατριώτες του να προετοιμαστούν για «πολύ χαμηλές αποδόσεις», ανέφερε πως, πλέον, «οι υπερβολικές αποδόσεις είναι πιο σημαντικές από ποτέ».
Αντλώντας πλούτο από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στη Βόρεια Θάλασσα, το αμοιβαίο κεφάλαιο με έδρα το Όσλο προειδοποιεί για παρατεταμένη ύφεση στις αγορές μετά την επίτευξη μέσης απόδοσης 6% στο τέταρτο του αιώνα της ύπαρξής του.
Το γ’ τρίμηνο σημείωσε απώλειες 4,4%, που ισοδυναμούν με απώλειες περίπου 43 δισεκ. δολ.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το fund είναι σε μεγάλο βαθμό οπαδός των επενδύσεων σε δείκτες.
Σε έναν «ασταθή κόσμο, πρέπει να είστε πιο μακροπρόθεσμοι και να είστε πιο contrarian», είπε ο Τάνγκεν. Αυτό συμβαίνει «γιατί θα υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες όταν μπορείτε να κάνετε το αντίθετο από όλους τους άλλους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης