Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Οι Reichsbürger είχαν συντάξει λίστα εχθρών με ηχηρά ονόματα πολιτικών

Γερμανία: Οι Reichsbürger είχαν συντάξει λίστα εχθρών με ηχηρά ονόματα πολιτικών
Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών βρισκόταν στη σχετική λίστα
Σχετικά Άρθρα
«Λίστα εχθρών» στην οποία αναφέρονται τα ονόματα 18 διακεκριμένων γερμανών πολιτικών και δημοσιογράφων είχαν συντάξει οι «Πολίτες του Ράιχ» ή αλλιώς Reichsbürger.
Ο κατάλογος βρισκόταν στα χέρια των αρχών πριν ακόμη πραγματοποιηθεί η ευρεία αστυνομική επιχείρηση της περασμένης Τετάρτης (7/12/2022).
Στη «λίστα εχθρών» των «Πολιτών του Ράιχ» περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Tageszeitung, η υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock, η αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD)
Saskia Esken και ο γενικός γραμματέας του, Kevin Kunert, ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Friedrich Merz και τουλάχιστον τρεις γνωστοί παρουσιαστές τηλεοπτικών εκπομπών στη δημόσια τηλεόραση.

Αντιδράσεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι πολιτικοί που αναφέρονται στον κατάλογο ενημερώθηκαν από τις αρχές την Τετάρτη, ενώ οι δημοσιογράφοι δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί.
«Δεν πρέπει να υποτιμούμε τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύουν οι βίαιοι Πολίτες του Ράιχ.
Αυτοί οι άνθρωποι δεν φαντασιώνονται απλώς τις θεωρίες συνωμοσίας.
Είχαν συγκεκριμένα σχέδια, τα οποία ήταν πρόθυμοι να θέσουν σε εφαρμογή», δήλωσε σχετικά η κυρία Esken.
Σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα Peter Frank, οι δυνάμεις ασφαλείας διατηρούσαν πάντα τον έλεγχο της κατάστασης και ο κίνδυνος δεν έγινε υπαρκτός σε καμία φάση των ερευνών.
Ο Frank σημείωσε πάντως ότι η οργάνωση σχεδίαζε να εισβάλει στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο με μια μικρή ομάδα.
Η αστυνομία της Bundestag από την πλευρά της διαβεβαίωσε ότι ο πιθανός κίνδυνος που θα προέκυπτε από την οργάνωση «ήταν πάντα διαχειρίσιμος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης