Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin για ανταλλαγές κρατουμένων: Βρέθηκε συμβιβασμός με ΗΠΑ, μπορεί να συνεχιστούν στο μέλλον

Putin για ανταλλαγές κρατουμένων: Βρέθηκε συμβιβασμός με ΗΠΑ, μπορεί να συνεχιστούν στο μέλλον
Οι επαφές συνεχίζονται. Στην πραγματικότητα, δεν σταμάτησαν ποτέ... Βρέθηκε συμβιβασμός, δεν απορρίπτουμε τη συνέχιση αυτής της δουλειάς στο μέλλον», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος
Η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια Brittney Griner προσγειώθηκε νωρίς τα ξημερώματα της Παρασκευής (9/12/2022) σε αεροδρόμιο του Τέξας έπειτα από 10 μήνες κράτησής της στη Ρωσία.
Λίγες ώρες νωρίτερα ο Ρώσος έμπορος όπλων Viktor Bout, μετά από 14 χρόνια κράτησής του στις ΗΠΑ, αγκάλιαζε την οικογένειά του στο αεροδρόμιο της Μόσχας.
Η κατάσταση της υγείας της Griner είναι καλή και η ίδια δείχνει εύθυμη. Κατευθύνεται στο στρατιωτικό ιατρικό κέντρο Μπρουκ στο Φορτ Σαμ Χιούστον, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου John Kirby στο MSNBC.
Μετά από μήνες επίπονων διαπραγματεύσεων, Ουάσινγκτον και Μόσχα συμφώνησαν στην ανταλλαγή των δύο αυτών κρατουμένων, σε μια σπάνια περίπτωση συνεργασίας ΗΠΑ-Ρωσίας μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, και την ανταλλαγή των πιο υψηλού προφίλ κρατουμένων μετά από χρόνια.

Συμβιβασμός και μελλοντικές ανταλλαγές

Το Κρεμλίνο έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι αυτή η συμφωνία δεν πρέπει να θεωρηθεί πως αποτελεί ένα βήμα προς τη βελτίωση των διμερών σχέσεων, αλλά σήμερα το μεσημέρι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι είναι πιθανές περαιτέρω ανταλλαγές κρατουμένων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας και ότι οι επαφές μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών των δύο χωρών θα συνεχιστούν.
Ερωτηθείς σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Μπισκέκ του Κιργιστάν, αν είναι πιθανές νέες ανταλλαγές κρατουμένων, ο ηγέτης του Κρεμλίνου απάντησε: «Ναι, όλα είναι πιθανά.
Οι επαφές συνεχίζονται. Στην πραγματικότητα, δεν σταμάτησαν ποτέ... Βρέθηκε συμβιβασμός, δεν απορρίπτουμε τη συνέχιση αυτής της δουλειάς στο μέλλον».
Στις 8/12/2022 ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, ανακοινώνοντας την απελευθέρωση της Griner είπε ότι η ανταλλαγή έθεσε τέλος σε αυτό που περιέγραψε ως μήνες «κόλασης» για την Γκράινερ, την 32χρονη σταρ της ομάδας Φοίνιξ Μέρκιουρι της Εθνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γυναικών. «Τόσο χαρούμενος που είδα την Brittney πίσω σε αμερικανικό έδαφος. Καλωσόρισες σπίτι Brittney Griner!», έγραψε σε ένα μήνυμα στο Twitter ο ειδικός προεδρικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, Roger Castens, επικεφαλής συντονιστής ομήρων των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης