Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο 7,1% επιβραδύνθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2022 - Νέες προσδοκίες για τη Fed

Στο 7,1% επιβραδύνθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2022 - Νέες προσδοκίες για τη Fed
Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,1% τον Νοέμβριο
Στο 7,1% σε ετήσια βάση επιβραδύνθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2022, με τους αναλυτές να ανέμεναν να διαμορφωθεί στο 7,3%.
Τα στοιχεία ήταν καλύτερα και σε σχέση με τον Οκτώβριο, όταν ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στο 7,7%, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται πλέον στις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.
Ενώ η επιβράδυνση των τιμών είναι ευπρόσδεκτη εξέλιξη, ο πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλός για τoυς στόχους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.
Οι αξιωματούχοι της Fed θα έχουν στη διάθεσή τους μια άλλη έκθεση Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, πριν την έναρξη της διήμερης συνεδρίασης πολιτικής τους.
Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,1% τον Νοέμβριο.
Οι βασικές τιμές, που δεν περιλαμβάνουν τρόφιμα και ενέργεια και θεωρούνται ως καλύτερος υποκείμενος δείκτης του πληθωρισμού, σημείωσαν άνοδο 6%.
Image
Τι ανέμεναν οι αναλυτές:

7,2% - Barclays
7,2% - Credit Suisse
7,2% - Goldman Sachs
7,2% - Bloomberg Econ
7,2% - Citigroup
7,2% - Morgan Stanley
7,2% - Wells Fargo
7,3% - HSBC
7,3% - JP Morgan Chase
7,3% - UBS
7,3% - Bank of America
7,4% - SocGen

BlackRock: Οι κεντρικές τράπεζες προκαλούν σκόπιμα ύφεση - Να μην ελπίζουν σε τίποτα οι αγορές

Πολλοί εμπειρογνώμονες έχουν ήδη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομία των ΗΠΑ.
Αλλά η BlackRock - ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο - προβλέπει μια ύφεση που δεν μοιάζει με καμία άλλη.
"Προβλέπεται ύφεση, καθώς οι κεντρικές τράπεζες αγωνίζονται να προσπαθήσουν να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό", γράφει η ομάδα στρατηγικών αναλυτών της BlackRock στις Παγκόσμιες Προοπτικές 2023.
Στην πραγματικότητα, οι αναλυτές πιστεύουν ότι οι κεντρικές τράπεζες "προκαλούν σκόπιμα ύφεση με την υπερβολική αυστηροποίηση της πολιτικής" σε μια προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο τα επίπεδα των τιμών.
Στο παρελθόν, όταν η οικονομία εισερχόταν σε ύφεση, η Fed συνήθως επενέβαινε για να βοηθήσει.
Αλλά λόγω της αιτίας αυτής της προβλεπόμενης ύφεσης, η BlackRock λέει ότι δεν μπορούμε να υπολογίζουμε στην κεντρική τράπεζα.
"Οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν θα έρθουν να σώσουν τις αγορές όταν η ανάπτυξη επιβραδυνθεί σε αυτό το νέο καθεστώς, σε αντίθεση με ό,τι περιμένουν οι επενδυτές", αναφέρουν.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης