Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο John Paulson πίσω από το mega deal της εξαγοράς Horizon Therapeutics από την Amgen;

Ο John Paulson πίσω από το mega deal της εξαγοράς Horizon Therapeutics από την Amgen;
Βασικός επενδυτής της Horizon Therapeutics ο Paulson
Ο John Paulson, ο δισεκατομμυριούχος που στο απόγειο της πιστωτικής φούσκας του 2007 έκανε την περιουσία του ποντάροντας κατά των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων μειωμένης εξασφάλισης, πέτυχε και πάλι το... τζακ ποτ.
Ως βασικός επενδυτής της Horizon Therapeutics, ο Paulson είναι έτοιμος να πληρώσει 500 εκατομμύρια δολάρια, δεδομένου ότι η βιοτεχνολογική εταιρεία πρόκειται να εξαγοραστεί από την Amgen σε μια συμφωνία ύψους 27,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Για να αποκτήσει την Horizon, η Amgen θα καταβάλει 116,50 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά.
Πρόκειται για 267% υψηλότερη τιμή από τη μέση τιμή των 31 δολαρίων ανά μετοχή που κατέβαλε ο Paulson, ο οποίος είναι επενδυτής της Horizon από το 2017 και κατέχει περίπου 6,1 εκατομμύρια μετοχές της HZNP.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Horizon Therapeutics έχει έδρα στο Δουβλίνο, όπου παράγει περίπου τις μισές από τις ετήσιες πωλήσεις της, ύψους 3,6 δισ. δολαρίων, από το Tepezza, μια θεραπεία για μια επώδυνη αυτοάνοση πάθηση που ονομάζεται θυρεοειδική οφθαλμική νόσος.

Ένα από τα μεγαλύτερα deal στον κλάδο της βιοτεχνολογίας

Η συμφωνία της Amgen να εξαγοράσει την Horizon Therapeutics θεωρείται από τους αναλυτές ως ένα από τα μεγαλύτερα deals στον κλάδο της βιοτεχνολογίας.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο αμερικανικός κολοσσός βιοτεχνολογίας προσέφερε περίπου 116,5 δολάρια ανά μετοχή της Horizon, με την τιμή αυτή να είναι περίπου 20% υψηλότερη σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Horizon την Παρασκευή, η οποία διαμορφώθηκε στα 97,29 δολάρια.
Ωστόσο, η συμφωνία ή η ανακοίνωσή της θα μπορούσε να καθυστερήσει και οι συνομιλίες θα μπορούσαν να καταρρεύσουν, σύμφωνα με το Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης