Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με το Twitter «τα βάζουν» οι Ουκρανοί - Κρύβουν τον πόλεμο που δέχονται από τη Ρωσία

Με το Twitter «τα βάζουν» οι Ουκρανοί - Κρύβουν τον πόλεμο που δέχονται από τη Ρωσία
Η ουκρανική ηγεσία έχει εξοργιστεί με τον Musk από τότε που έγινε πιο τολμηρός στην κριτική του για την ανοιχτή στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη των ΗΠΑ προς την ουκρανική κυβέρνηση
Ένας ανώτερος σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky κατηγόρησε τον Elon Musk ότι απέκρυψε από τις τάσεις του Twitter τις αναφορές για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο εκπρόσωπος Mikhail Podoliak κατηγόρησε τον δισεκατομμυριούχο διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter για λογοκρισία ζωτικής σημασίας πληροφοριών για την Ουκρανία.
"Ο πόλεμος στην Ουκρανία" εξαφανίζεται από τις τάσεις του Twitter.
Ριζικός περιορισμός των tweets που αναφέρουν κάλυψη της επίθεσης Ρωσίας.
Οι χρήστες δεν επιτρέπεται να εγγραφούν ή να συνδεθούν σε λογαριασμούς με ουκρανικό αριθμό τηλεφώνου", έγραψε ο Podoliak στο Twitter, κάνοντας tag τον Musk.
Ο εκπρόσωπος του γραφείου της ουκρανικής προεδρίας έριξε επιπροσθέτως μια σπόντα στην εν εξελίξει δημοσίευση των "αρχείων Twitter", λέγοντας ότι δεν αναμένει να καλυφθεί εκεί το θέμα που θέτει.
"Elon Musk, αναρωτιέμαι αν θα δούμε ποτέ τα "αρχεία του Twitter" για το φθινόπωρο/χειμώνα του 2022;", διερωτήθηκε ο Podoliak. 
Η υπόνοια ήταν ότι ο Musk επιδιώκει να περιορίσει την κάλυψη όσον αφορά το περιεχόμενο που εμφανίζεται στο Twitter ενάντια σε οτιδήποτε τονίζει την "ru-"(ρωσική) "επιθετικότητα" - όπως έγραψε στο tweet.
Ορισμένες πρόσφατες αναφορές τοπικών ουκρανικών μέσων ενημέρωσης υποστήριξαν ότι οι χρήστες εντός της χώρας ή οποιοσδήποτε διαθέτει ουκρανικό αριθμό τηλεφώνου δεν μπορεί πλέον να εγγραφεί ή να συνδεθεί στο Twitter.

Συνεχίζονται οι κατηγορίες

Η ουκρανική ηγεσία έχει εξοργιστεί με τον Musk από τότε που έγινε πιο τολμηρός στην κριτική του για την ανοιχτή στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη των ΗΠΑ προς την ουκρανική κυβέρνηση, εκφράζοντας φόβους ότι θα σκοντάψει σε ένα σενάριο Γ' Παγκοσμίου Πολέμου με πυρηνικά όπλα.
Και αυτό παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε παράσχει το Starlink στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα.
Προκάλεσε την οργή των υποστηρικτών της Ουκρανίας με τη δημοσκόπηση "Ρωσία-Ουκρανία Ειρήνη" που έκανε στις αρχές Οκτωβρίου στο Twitter και τα σχετικά νήματα στα οποία καλούσε την Ουάσινγκτον και τη βιασύνη της να αντιμετωπίσει τη Ρωσία στην Ουκρανία.
Εκείνη την εποχή, ο Zelensky είχε μάλιστα πάρει θέση, καταδικάζοντας τον Musk. 
Ο Musk είχε επίσης εμπλέξει μερικούς από τους οργισμένους οπαδούς του, οι οποίοι επεσήμαναν ότι κινδύνευε να εξοργίσει πολλούς Ουκρανούς.
Ο Musk απάντησε: "Υποθέτετε ότι επιθυμώ να είμαι δημοφιλής.
Δεν με ενδιαφέρει.
Με νοιάζει ότι εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν άσκοπα για ένα ουσιαστικά πανομοιότυπο αποτέλεσμα" - αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου μεταξύ υπερδυνάμεων για την Ουκρανία.
Έκτοτε έχει επίσης δεσμευτεί να καθαρίσει τους λογαριασμούς bot, οι οποίοι κάθε πλευρά στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας έχει πει ότι τεχνητά κλίνουν αυτό που παρουσιάζεται στους χρήστες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης