Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα ισχύος – Η Ρωσία έτοιμη να εκτοξεύσει τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο RS - 24 με ΗΠΑ και Βρετανία εντός εμβέλειας

Μήνυμα ισχύος – Η Ρωσία έτοιμη να εκτοξεύσει τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο RS - 24 με ΗΠΑ και Βρετανία εντός εμβέλειας
Οσυνταγματάρχης Alexei Sokolov κατέστησε σαφές ότι «η άσκηση έχει ως στόχο να στείλει ένα μήνυμα στη Δύση, με το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ εντός εμβέλειας»
Σχετικά Άρθρα
Η εγκατάσταση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου σε εκτοξευτή στον σχηματισμό Kozelsky (περιοχή Kaluga στη δυτική Ρωσία) είναι ένα ισχυρό μήνυμα που στέλνει η Ρωσία στη Δύση, έγραψε η βρετανική εφημερίδα The Daily Mail.
Ο διοικητής του τμήματος συνταγματάρχης Alexei Sokolov κατέστησε σαφές ότι «η άσκηση έχει ως στόχο να στείλει ένα μήνυμα στη Δύση, με το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ εντός εμβέλειας», αναφέρει το άρθρο.
Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος φορτώθηκε στον εκτοξευτή στον σχηματισμό πυραύλων Kozelsky των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων για να «φέρει εις πέρας το έργο που του είχε ανατεθεί».
Χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να γίνει η επιχείρηση.
Στις 15 Δεκεμβρίου 2022, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδειξε ένα βίντεο της εγκατάστασης του Yars στο σιλό.
Το δίλεπτο βίντεο δείχνει ένα όχημα που μεταφέρει τον τεράστιο πύραυλο στη στρατιωτική εγκατάσταση.
Το στρατηγικό πυραυλικό σύστημα RS-24 Yars με ICBM στερεού καυσίμου είναι μια τροποποίηση του πυραυλικού συστήματος Topol-M.
Ο πύραυλος RS-24 διαθέτει νέα τεχνολογία για να διασπάσει την αντιπυραυλική άμυνα.
Ο Yars έχει εμβέλεια 12.000 χιλιομέτρων και είναι ικανός να αναπτύξει ταχύτητα δέκα φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου.
Η αμερικανική έκδοση 19FortyFive έβαλε τους Yars στη λίστα με τα πέντε είδη όπλων που είναι κατάλληλα για τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο πύραυλος RS-24, ο οποίος μπορεί να τεθεί έτοιμος σε επτά λεπτά, είναι ικανός να μεταφέρει από τρεις έως έξι πολλαπλές κεφαλές με μεμονωμένες μονάδες στόχευσης.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης