Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φινλανδία: Εν μέσω διαβουλεύσεων για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ο υπουργός Άμυνας… παίρνει δίμηνη άδεια πατρότητας

Φινλανδία: Εν μέσω διαβουλεύσεων για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ο υπουργός Άμυνας… παίρνει δίμηνη άδεια πατρότητας
Ο Kaikkonen ανακοίνωσε ότι από τις 6 Ιανουαρίου 2023 θα απουσιάζει από τα καθήκοντά του για δύο μήνες γιατί θέλει να ασχοληθεί με την ανατροφή του δεύτερου παιδιού του
Το κόμμα του υπουργού Άμυνας της Φινλανδίας χαιρέτισε την απόφασή του να πάρει δίμηνη άδεια πατρότητας, εν μέσω της διαδικασίας ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ.
«Στηρίζουμε με υπερηφάνεια την απόφαση του Antti Kaikkonen» ανέφερε η υπουργός Οικονομικών και αρχηγός του Κεντρώου κόμματος Annika Saarikko.
Ο Kaikkonen ανακοίνωσε την Τρίτη μέσω του Twitter ότι από τις 6 Ιανουαρίου θα απουσιάζει από τα καθήκοντά του για δύο μήνες γιατί θέλει να ασχοληθεί με την ανατροφή του δεύτερου παιδιού του που γεννήθηκε τον Ιούλιο.
«Τα παιδιά είναι ακόμη μικρά και δεν θέλω να τα θυμάμαι μόνο από τις φωτογραφίες», εξήγησε.
Όπως και στις άλλες σκανδιναβικές χώρες, είναι σύνηθες στη Φινλανδία να παίρνουν οι άνδρες άδεια πατρότητας μετά τη γέννηση του παιδιού τους.
Δικαιούνται άδεια 54 ημερών και σχεδόν το 80% κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος, αν και συχνά δεν την χρησιμοποιούν όλη.

Σπάνια κίνηση για πολιτικούς

Οι πολιτικοί ωστόσο σπανίως ζητούν άδεια πατρότητας και ο Kaikkonen είναι ένας από τους πρώτους.
Ο πρώην πρωθυπουργός Paavo Lipponen ήταν ο πρωτοπόρος αφού πήρε δύο φορές άδεια πατρότητας, αλλά μόνο για λίγες ημέρες.
Τα καθήκοντα του Kaikkonen στο υπουργείο θα αναλάβει προσωρινά ο βουλευτής του Κεντρώου κόμματος Mikko Savola.
Η Φινλανδία και η Σουηδία εγκατέλειψαν την πολιτική ουδετερότητας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον Μάιο υπέβαλαν αίτημα ένταξης στον ΝΑΤΟ.
Από τα 30 μέλη της Συμμαχίας μόνο η Ουγγαρία και η Τουρκία δεν έχουν επικυρώσει ακόμη την ένταξη, με τη δεύτερη να απαιτεί από τη Στοκχόλμη και το Ελσίνκι να λάβουν σκληρότερα μέτρα εναντίον κουρδικών οργανώσεων τις οποίες θεωρεί «τρομοκρατικές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης