Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος από την απόφαση του Twitter να μπλοκάρει τους λογαριασμούς γνωστών Αμερικανών δημοσιογράφων

Σάλος από την απόφαση του Twitter να μπλοκάρει τους λογαριασμούς γνωστών Αμερικανών δημοσιογράφων
Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση του Twitter να θέσει σε διαθεσιμότητα τους λογιαριασμούς αρκετών δημοσιογράφων
Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση του Twitter να θέσει σε διαθεσιμότητα τους λογιαριασμούς αρκετών δημοσιογράφων, οι οποίοι κάλυπταν την εταιρεία και τον Elon Musk
Ορισμένα μηνύματα ανέφεραν ότι οι λογαριασμοί είχαν "ανασταλεί μόνιμα", αν και ο Musk ανέφερε ότι οι αναστολές θα διαρκούσαν επτά ημέρες.
Οι αναστολές έρχονται μία ημέρα αφότου το Twitter άλλαξε τις πολιτικές του γύρω από λογαριασμούς που παρακολουθούν live τις κινήσεις ιδιωτικών τζετ, συμπεριλαμβανομένου ενός που ανήκει στον Elon Musk.
Οι λογαριασμοί του Ryan Mac των New York Times, του Donie O'Sullivan του CNN, του Drew Harwell της Washington Post, του Matt Binder του Mashable, του Micah Lee του The Intercept, του Steve Herman της Φωνής της Αμερικής και των ανεξάρτητων δημοσιογράφων Aaron Rupar, Keith Olbermann και Tony Webster είχαν όλοι ανασταλεί από το βράδυ της Πέμπτης.
Ο λογαριασμός Twitter του Mastodon, μιας πλατφόρμας που διαφημίζεται ως εναλλακτική λύση του Twitter, ανεστάλη επίσης νωρίς το βράδυ της Πέμπτης.
Οι λογαριασμοί Twitter που διαχειρίζονταν οι δημοσιογράφοι του NBC News δεν μπορούσαν να στείλουν στο Twitter οποιονδήποτε σύνδεσμο προς τις σελίδες του Mastodon.
Το Mastodon ήταν, ωστόσο, trend στο Twitter.
Ο Musk ανέφερε ότι οι αναστολές προήλθαν από τους νέους κανόνες της πλατφόρμας που απαγορεύουν την παρακολούθηση ιδιωτικών τζετ, απαντώντας σε ένα tweet του Mike Solana, αντιπροέδρου της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων Founders Fund, ο οποίος σημείωσε ότι οι λογαριασμοί που ανεστάλησαν είχαν αναρτήσει συνδέσμους για την παρακολούθηση τζετ σε άλλους ιστότοπους.
«Το να με επικρίνεις όλη μέρα είναι απολύτως θεμικτό, αλλά το να δημοσιοποιείς την τοποθεσία μου σε πραγματικό χρόνο και να θέτεις σε κίνδυνο την οικογένειά μου δεν είναι», ανέφερε ο Musk.

Προειδοποιεί η Ευρώπη

Χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή "ανησυχητική", η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Vera Yurova προειδοποίησε τον Elon Musk ότι θα υπάρξουν "σύντομα" "κυρώσεις" στο πλαίσιο νέου ευρωπαϊκού νόμου.
"Τα νέα για την αυθαίρετη αναστολή δημοσιογράφων στο Twitter είναι ανησυχητικά", έγραψε σε ένα τουίτ η αρμόδια για τις αξίες και τη διαφάνεια Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Υπενθύμισε πως ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες --που αναμένεται να εφαρμοστεί στους κολοσσούς της τεχνολογίας το ερχόμενο καλοκαίρι-- "απαιτεί τον σεβασμό της ελευθερίας των μέσων ενημέρωησης και των βασικών δικαιωμάτων".
"Ο Elon Musk πρέπει να το γνωρίζει. Υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Και κυρώσεις, σύντομα", ανέφερε.
Είπε επίσης πως το Media Freedom Act, ένα σχέδιο ρύθμισης που βρίσκεται τώρα υπό συζήτηση και έχει σκοπό να προστατεύσει την ελευθερία του Τύπου και τον πλουραλισμό των μέσων ενημέρωσης, θα ενισχύσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
"Η ελευθερία του Τύπου δεν πρέπει να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται κατά το δοκούν", ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ένα τουίτ. "Για αυτόν τον λόγο έχουμε ένα πρόβλημα με το Twitter", πρόσθεσε.
Σε ένα άλλο τουίτ, ο Γάλλος υπουργός Ψηφιακής Μετάβασης Jean-Noël Barrot εξέφρασε "απογοήτευση για την παρέκκλιση στην οποία οδηγεί ολοταχώς ο Elon Musk το Twitter: "Η ελευθερία του Τύπου είναι θεμέλιο της ίδιας της δημοκρατίας. Όταν πλήττεται η μία, πλήττεται η άλλη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης