Διεθνή

Τα απίστευτα fake news των δυτικών ΜΜΕ για τη Ρωσία – Μήπως η... «αλλαγή καθεστώτος» είναι πιο απαραίτητη στην Ουάσινγκτον

Τα απίστευτα fake news των δυτικών ΜΜΕ για τη Ρωσία – Μήπως η... «αλλαγή καθεστώτος» είναι πιο απαραίτητη στην Ουάσινγκτον
Μία ολόκληρη αλυσίδα ψευδών ειδήσεων γύρω από τη Ρωσία και τον Vladimir Putin το τελευταίο διάστημα
Σχετικά Άρθρα
Τα δυτικά ΜΜΕ, πάντοτε είχαν στη φαρέτρα τους μία έντονη αντιρωσική προσέγγιση αλλά τον τελευταίο χρόνο και με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, υπερέβαλαν εαυτούς.
Ακόμα και εάν επιτρέπουν ορισμένες αλήθειες, δεν ξεφεύγουν από τον κανόνα, ο οποίος επιτάσσει μία εχθρική στάση απέναντι στον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, γράφει ο συγγραφέας και ειδικός επί θεμάτων σύγχρονης διπλωματίας Eric Zuesse στον ιστότοπο South Front.
Ένα κλασικό παράδειγμα είναι το δημοσίευμα του Bloomberg στις 12 Δεκεμβρίου με τίτλο: «Μπορεί να ξαναχτιστεί ποτέ η ενεργειακή γέφυρα της Ευρώπης προς τη Ρωσία» και ο αρθρογράφος καταλήγει, πως «ναι, ακόμα κι αν ο Putin παραμείνει στο Κρεμλίνο».
Εκτιμά, πως αυτό είναι απαραίτητο για την Ευρώπη γιατί «αν πρόκειται να διατηρήσει ανταγωνιστικές τις χημικές και βαριές βιομηχανίες της αλλά και την παραγωγή τροφίμων, θα χρειαστεί φθηνό φυσικό αέριο. Και δεν υπάρχει φθηνότερο αέριο για την Ευρώπη από αυτό της Ρωσίας».

Η αλλαγή καθεστώτος


Το συμπέρασμα είναι προφανές, μόνο που για να μείνει στη γραμμή της αμερικανικής προπαγάνδας το δημοσίευμα προτάσσει ως αναγκαία την αλλαγή καθεστώτος στη Μόσχα (μετατρέποντάς την σε ακόμη έναν «σύμμαχο» ή υποτελές στις ΗΠΑ κράτος).
Πρόκειται για έναν μακροπρόθεσμο στόχο των αμερικανικών κολοσσών όπως η Lockheed Martin και η ExxonMobil που ζητούν την απομάκρυνση του Putin από το Κρεμλίνο.
Ένα άλλο ψέμα, που μετέρχονται οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους είναι πως η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία για να διεξάγει επεκτατικό πόλεμο και δεν είναι απαραίτητο αμυντικό μέτρο ενάντια στους αμερικανικούς πυραύλους που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στη χώρα αυτή.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία

Η Ουκρανία απέχει μόλις 317 μίλια από τη Μόσχα, αλλά τα δυτικά ΜΜΕ έπρεπε να προβάλλουν, πως η «αυτοκρατορία της Ρωσίας επιτίθεται ώστε κατακτήσει ένα γειτονικό κράτος»
«Τα πάντα άλλαξαν τον Φεβρουάριο.
Ο Putin μετέτρεψε το φυσικό αέριο σε όπλο, περικόπτοντας τις εξαγωγές στη μια ευρωπαϊκή χώρα μετά την άλλη, ελπίζοντας να σπάσει την ενότητα της ΕΕ υπέρ της Ουκρανίας».
Ένα ακόμα ψεύδος πάνω στο οποίο βασίστηκε η αναλήθεια, πως οι τιμές της ενέργειας στην Ευρώπη εκτοξεύτηκαν στα ύψη μετά την εισβολή.
Αποσιωπάται το γεγονός, πως οι κυρώσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους είναι εκείνες που διέκοψαν τις εξαγωγές της Ρωσίας προς την ΕΕ.

Οι κυρώσεις και οι πολυεθνικές

Οι «ειδήσεις» των ΗΠΑ και των συμμάχων είναι τόσο γεμάτες με τέτοια υποχρεωτικά ψέματα, που ζητούν οι αμερικανικές πολυεθνικές.
Αναγκαστικά ο καλόπιστος αναγνώστης θα πρέπει να αναρωτηθεί, εάν ό,τι διαβάζει είναι πραγματικό και δεν είναι περίτεχνα fake news που αποσκοπούν στο να πείσουν ένα ολόκληρο κράτος, πως είναι εθνική αναγκαιότητα οι περισσότερες πωλήσεις όπλων από εταιρείες όπως η Lockheed Martin και οι περισσότερες διεθνείς εξορύξεις από κολοσσούς όπως η ExxonMobil.
Η αλλαγή καθεστώτος στη Μόσχα επιδιώκεται με πάθος από τους δισεκατομμυριούχους που κατέχουν το Κογκρέσο και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ αλλά και τις «ειδήσεις» των δυτικών ΜΜΕ.
Ωστόσο ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τον σκοπό τους.

Αλλαγή καθεστώτος στην Ουάσινγκτον

Η αλλαγή καθεστώτος στην Ουάσινγκτον είναι πολύ πιο απαραίτητη από ό,τι η αλλαγή καθεστώτος στη Μόσχα. Και αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά τα μέσα ενημέρωσης των δισεκατομμυριούχων ΔΕΝ θα το αναφέρουν.
Όποιος έχει δείκτη νοημοσύνης πάνω από 50 γνωρίζει ότι η Ρωσία δεν ήθελε να επιβληθούν αυτές οι κυρώσεις από την Ευρώπη.
Μέχρι τότε ήταν η φθηνότερη ενέργεια της Ευρώπης (ενέργεια που διοχετεύεται από τη Ρωσία και πωλείται στη μεγαλύτερη ενεργειακή αγορά της Μόσχας, την ΕΕ).
Όμως, οι κυρώσεις επιβλήθηκαν και οι δύο ρωσικοί αγωγοί ενέργειας Nord Stream ανατινάχτηκαν και καταστράφηκαν, τονίζοντας αυτόν τον σκοπό των κυρώσεων αυτών, που είναι η διακοπή αυτών των προμηθειών.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης