Τελευταία Νέα
Διεθνή

Twitter: O Elon Musk αναζητεί νέα κεφάλαια για την πλατφόρμα – Σε ποια τιμή πουλά τις μετοχές

Twitter: O Elon Musk αναζητεί νέα κεφάλαια για την πλατφόρμα – Σε ποια τιμή πουλά τις μετοχές
 H πλατφόρμα αποδεικνύεται.. ακριβό σπορ για το μεγιστάνα
Ο μεγιστάνας Elon Musk αναζητά νέους επενδυτές για το Twitter στην τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή, στην ίδια τιμή που πλήρωσε όταν εξαγόρασε την εταιρεία έναντι 44 δισ. δολαρίων τον Οκτώβριο και ξεκίνησε μια αμφιλεγόμενη αναδιάρθρωση.
Ο γενικός διευθυντής του οικογενειακού γραφείου του δισεκατομμυριούχου, Jarend Birtshal, έχει έρθει σε επαφή με πιθανούς επενδυτές αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Semafor, όπως μεταδίσουν oi Finincial Times και το Bloomberg το Σάββατο 17 Δεκεμβρίυο 2022.
Ο Ross Gerber, ο οποίος διευθύνει την Gerber Kawasaki Wealth and Investment Management και συμμετείχε στην προηγούμενη εξαγορά από το Twitter, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον.
Η προσπάθεια συγκέντρωσης κεφαλαίων ακολουθεί μια ταραχώδη περίοδο για το Twitter, όπου ο Musk έχει περικόψει θέσεις εργασίας, έχει ανατρέψει τις μακροχρόνιες πολιτικές όσον αφορά του κανόνες δεονοτολογίας και έχει επαναφέρει τους απαγορευμένους λογαριασμούς.
Μόλις αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία ανέστειλε τους λογαριασμούς πολλών δημοσιογράφων που ο Musk είπε ότι είχαν θέσει την οικογένειά του σε κίνδυνο αποκαλύπτοντας πληροφορίες τοποθεσίας για το ιδιωτικό του αεροπλάνο.
Ο Musk, ο οποίος διευθύνει επίσης την Tesla Inc. και τη SpaceX, έχει αναγνωρίσει στο παρελθόν ότι πλήρωσε πάρα πολλά για το Twitter, παρότι έχει εκφράσει εμπιστοσύνη για τις προοπτικές του μακροπρόθεσμα.

Τεράστιο κόστος

«Προφανώς, εγώ και οι άλλοι επενδυτέςν πληρώνουμε υπερβολικά για το Twitter αυτή τη στιγμή», είπε σε τηλεδιάσκεψη της Tesla τον Οκτώβριο. «Η μακροπρόθεσμη δυνατότητα για το Twitter, κατά την άποψή μου, είναι μια τάξη μεγέθους μεγαλύτερη από την τρέχουσα αξία του».
Έγγραφο μέσω του οποίου ανακοινώνεται η νέα επενδυτική ευκαιρία την περιγράφει ως «μια μετοχική προσφορά για κοινές μετοχές στην αρχική τιμή και όρους, με στόχο το κλείσιμο στο τέλος του έτους», σύμφωνα με τη Semafor. Η κίνηση ακολούθησε «πολλά» εισερχόμενα αιτήματα για επένδυση στο Twitter, ανέφερε το έγγραφο.
Ο Gerber είπε ότι σκοπεύει να επικοινωνήσει με τους πελάτες του – πολλοί από τους οποίους έχουν μεγάλες θέσεις στην Tesla – για να μετρήσει το ενδιαφέρον τους για την προσφορά του Twitter.
Ο Musk συμφώνησε να αγοράσει το Twitter τον Απρίλιο, αλλά στη συνέχεια πέρασε μήνες προσπαθώντας ανεπιτυχώς να βγει από τη συμφωνία. Πώλησε μετοχές της Tesla για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της αγοράς και αυτό επιβάρυνε τη μετοχή, η οποία μειώθηκε κατά 57% φέτος.
Εως την προηγούμενη εβδομάδα, ο Musk είχε πωλήσει σχεδόν 40 δισ. δολάρια σε μετοχές της Tesla.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης