Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανικές επιφυλάξεις: Γιατί δεν θα αποστείλουμε άρματα μάχης στην Ουκρανία – Δεν επιθυμούμε την κλιμάκωση

Γερμανικές επιφυλάξεις: Γιατί δεν θα αποστείλουμε άρματα μάχης στην Ουκρανία – Δεν επιθυμούμε την κλιμάκωση
Ποιες είναι οι τρεις αρχές που τηρεί για το θέμα η Γερμανία, σύμφωνα με το Γερμανό καγκελάριo Olaf Scholz
Ο γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz δήλωσε σε συνέντευξή του στη Süddeutsche Zeitung ότι το Βερολίνο δεν σχεδιάζει να αποστείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της σύγκρουσης με τη Ρωσία το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, το Βερολίνο υποστηρίζει το Κίεβο και ως εκ τούτου προμηθεύει τη χώρα στην αντιπαράθεσή της με τη Ρωσία με σύγχρονο οπλισμό, όπως συστήματα αεράμυνας IRIS-T και οβίδες, αλλά ταυτόχρονα τηρεί τρεις αρχές σε αυτό το θέμα.
«Πρώτον, υποστηρίζουμε την Ουκρανία όσο το δυνατόν περισσότερο.
Δεύτερον, αποτρέπουμε μια άμεση αντιπαράθεση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.
Και, τρίτον, η Γερμανία δεν θα ενεργήσει μόνη της», υπογράμμισε ο Scholz.
Περιέγραψε τη θέση του ως αποφασιστική αλλά ισορροπημένη και σημείωσε ότι οι Γερμανοί πολίτες είναιικανοποιημένοι με αυτήν.
Το καθεστώς του Κιέβου αναμένει να παραλάβει γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2, αλλά το Βερολίνο δεν βιάζεται να προχωρήσει στην αποστολή τους.
Την ίδια στιγμή, ο Γερμανός καγκελάριος σημείωσε ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία, αλλά δεν θα κάνει κανένα βήμα χωρίς τη συγκατάθεση των συμμάχων του ΝΑΤΟ.
Όπως σημείωσε σε σχετικό δημοσίευμά του το Bloomberg, οι δυτικές χώρες έχουν καταλήξει σε μια άρρητη συμφωνία να μην προμηθεύουν τεθωρακισμένα στις αρχές του Κιέβου, επομένως η Γερμανία δεν θέλει να τη σπάσει και να προκαλέσει κατηγορίες ότι ενισχύει την κλιμάκωση της σύρραξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης