Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουγγαρία προειδοποιεί: Το πλαφόν στο ρωσικό αέριο θα βλάψει την ευρωπαϊκή οικονομία

Η Ουγγαρία προειδοποιεί: Το πλαφόν στο ρωσικό αέριο θα βλάψει την ευρωπαϊκή οικονομία
Είναι λάθος το πλαφόν υποστηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Peter Szijjarto
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως η απόφαση των Ευρωπαίων να επιβάλλουν πλαφόν στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου είναι λάθος και θα βλάψει τελικά την ευρωπαϊκή οικονομία διατυπώνει ο ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας, Peter Szijjarto, ο οποίος αναφέρει πως οι Ευρωπαίοι υπουργοί Ενέργειας θα καταλήξουν σε συμφωνία σήμερα 19/12 για το πλαφόν.
«Το Συμβούλιο Ενέργειας της ΕΕ δεν έχει συνεδριάσει ποτέ στο παρελθόν τόσο συχνά, αλλά είναι κάτι δικαιολογημένο λόγω της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη.
Το προτεινόμενο πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου είναι λάθος, επιβλαβές και επικίνδυνο, αλλά φαίνεται ότι τελικά θα επιβληθεί.
Θα γίνει μια ακόμα μεγάλη μάχη σήμερα στις Βρυξέλλες» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Facebook ο Ούγγρος ΥΠΕΞ, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ουγγαρία στη Σύνοδο των υπουργών Ενέργειας, μια και το θέμα της ενέργειας εμπίπτει στο χαρτοφυλάκιο του.
Η Ουγγαρία έχει ταχθεί κατά του πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο, προειδοποιώντας ότι μια τέτοια κίνηση θα μείωνε τις προμήθειες καυσίμων στην αγορά και θα πυροδοτούσε αυξήσεις τιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης