Τελευταία Νέα
Διεθνή

NY Times: Οι Ρώσοι θα μπορούσαν να μπουν θριαμβευτές στο Κίεβο μέσα σε 13 ώρες...

NY Times: Οι Ρώσοι θα μπορούσαν να μπουν θριαμβευτές στο Κίεβο μέσα σε 13 ώρες...
Αυτή η εκτίμηση δεν ανήκει σε κάποιο φιλορωσικό μέσο, αλλά στους New York Times
Δεκατρείς ώρες… Τόσο χρόνο θα χρειαζόταν ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin για να αλώσει και να εισέλθει θριαμβευτής μέσα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο…
Μάλιστα, αυτή η αναφορά δεν ανήκει σε κάποιο φιλορωσικό μέσο, αλλά στους «New York Times»… που με άρθρο τους μνημονεύουν τι «έβλεπε» η Μόσχα στην αρχή του πολέμου, ο οποίος ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.
Μάλιστα, είχε κανονίσει τη διανομή στολών για την παρέλαση της νίκης, ενώ το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας πίστευε ότι τα ρωσικά στρατεύματα ήταν αρκετά ισχυρά για να αντισταθούν ακόμη και σε Αμερικανούς στρατιώτες.
Ωστόσο, γράφουν οι New York Times, οι Ρώσοι χειρίζονται όπλα από τη δεκαετία του 1940, ενώ χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να αντλήσουν πληροφορίες.
Σύμφωνα με τα σχέδια του Putin, το 26ο Σύνταγμα Αρμάτων αναμενόταν να περάσει τα σύνορα με την Ουκρανία και να διασχίσει τον ποταμό Ντνίπρο εντός 24 ωρών.
Κάτι που μάλλον, βάσει σχεδίου, δεν έγινε…

Υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας: Ο Putin είχε αναβάλει τρεις φορές την χρονική έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είχε αναβάλει τρεις φορές την εισβολή στη Ουκρανία, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, Vadim Skibitski, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.
«Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin συμβουλευόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα τον Valeri Gerasimov, αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, και τον υπουργό Άμυνας Sergey Soygu, πριν από την εισβολή και ανέβαλε την επίθεση τρεις φορές.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, την τελευταία φορά η εισβολή μετατέθηκε για τα μέσα Φεβρουαρίου.
Η (ρωσική) FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας-σ.σ.) ώθησε τον Gerasimov στην εισβολή.
Οι Ρώσοι ήταν βέβαιοι ότι είχαν κάνει επαρκείς προετοιμασίες, επειδή είχαν επενδύσει τεράστιους πόρους σε αυτό», δήλωσε ο Skibitski.
Ταυτόχρονα, το ρωσικό Γενικό Επιτελείο υποτίμησε σοβαρά την κατάσταση, καθώς οι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες ήταν εφοδιασμένες με τρόφιμα, πυρομαχικά και καύσιμα μόνο για τρεις ημέρες. Επιπλέον, οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες ελάμβαναν πολλές πληροφορίες από τους ντόπιους κατοίκους, οι οποίοι ανέφεραν με ακρίβεια «πόσοι εισβολείς βρίσκονταν σε κάθε κατοικημένο σημείο και σε ποια κτίρια».
Όπως έχει ανακοινωθεί, οι ουκρανικές Δυνάμεις Άμυνας εξουδετέρωσαν περίπου 98.800 Ρώσους στρατιώτες στο διάστημα μεταξύ 24 Φεβρουαρίου και 19 Δεκεμβρίου, 520 εκ των οποίων τις τελευταίες 24 ώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης