Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Παραπέμπει τον Trump για υποκίνηση εξέγερσης η επιτροπή έρευνας του Κογκρέσου

ΗΠΑ: Παραπέμπει τον Trump για υποκίνηση εξέγερσης η επιτροπή έρευνας του Κογκρέσου
Το αίτημα της επιτροπής του Κογκρέσου δεν είναι δεσμευτικό αλλά μπορεί να αυξήσει την πίεση στους εισαγγελείς να αναλάβουν δράση κατά του Trump
Σχετικά Άρθρα
Η κοινοβουλευτική επιτροπή έρευνας για την επίθεση στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021, πρότεινε να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του πρώην προέδρου Donald Trump, μεταξύ άλλων και για υποκίνηση εξέγερσης.
Η επιτροπή, που αποτελείται από επτά Δημοκρατικούς και δύο Ρεπουμπλικάνους βουλευτές, πρότεινε επίσης να διωχθεί δικαστικά ο πρώην πρόεδρος για τέσσερα κακουργήματα, μεταξύ των οποίων η υποκίνηση εξέγερσης, η παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας, η συνωμοσία σε βάρος του αμερικανικού κράτους και οι ψευδείς δηλώσεις.
Η παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας αφορά την επικύρωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών του 2020 που ήταν σε εξέλιξη εκείνη την ημέρα στο Κογκρέσο.
Το αίτημα της επιτροπής του Κογκρέσου δεν είναι δεσμευτικό, αλλά μπορεί να αυξήσει την πίεση στους εισαγγελείς να αναλάβουν δράση κατά του Trump.
Ο ίδιος ο Trump έχει απορρίψει την έρευνα της επιτροπής ως πολιτικά υποκινούμενη και προκατειλημμένη εναντίον του, λόγω της κυριαρχίας των Δημοκρατικών σε αυτήν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης