Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Αθόρυβοι» εκτελεστές: Ρωσικά drones μάχης forpost-r καταστρέφουν ολοσχερώς ουκρανικά στρατιωτικά οχήματα (Βίντεο)

«Αθόρυβοι» εκτελεστές: Ρωσικά drones μάχης forpost-r καταστρέφουν ολοσχερώς ουκρανικά στρατιωτικά οχήματα (Βίντεο)
Τα ακριβή πλήγματα με drone στόχευσαν δύο άρματα μάχης, το ένα από τα οποία ήταν κρυμμένο, και ένα τεθωρακισμένο όχημα

Στις 19, 20 και 21 Δεκεμβρίου, βίντεο που τεκμηριώνουν πρόσφατες επιδρομές από ρωσικά μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Forpost-R στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο.
Τα ακριβή πλήγματα με drone στόχευσαν δύο άρματα μάχης, το ένα από τα οποία ήταν κρυμμένο, και ένα τεθωρακισμένο όχημα. Και οι τρεις στόχοι καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Το Forpost-R είναι μια εκσυγχρονισμένη παραλλαγή του αρχικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους Forpost, το οποίο είναι ένα εγκεκριμένο αντίγραφο του ισραηλινού IAI Searcher. Το drone έχει βάρος απογείωσης 500 κιλά, αυτονομία 400 χιλιόμετρα και αντοχή 18 ωρών σε υψόμετρο έως και 6.000 μέτρα.
Ο κύριος οπλισμός του Forpost-R είναι η βόμβα ελαφριάς ολίσθησης KAB-20, η οποία διατίθεται σε δύο εκδόσεις, το Kab-20L που καθοδηγείται από σύστημα αδρανειακής πλοήγησης με τη βοήθεια GLONASS και το Kab-20S, το οποίο είναι επίσης εξοπλισμένο με ημι-ενεργό αναζητητή λέιζερ. Η βόμβα φέρει μια κεφαλή κατακερματισμού με υψηλή εκρηκτική ικανότητα επτά κιλών.
Το Forpost-R μπορεί επίσης να μεταφέρει μια αεροπορική έκδοση του κατευθυνόμενου αντιαρματικού πυραύλου Kornet-D, που ονομάζεται «X-BPLA». Οι προδιαγραφές του νέου πυραύλου δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.
Ρωσικά μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των Forpost-R, Kronshtadt Orion και Luch Korsar, επιτίθενται στις δυνάμεις του Κιέβου από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης