Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η οργή των Αμερικανών για τα ...πακέτα Zelensky στο τέλος θα στραφεί κατά του ίδιου του Biden και θα προκαλέσει χάος στις ΗΠΑ

Η οργή των Αμερικανών για τα ...πακέτα Zelensky στο τέλος θα στραφεί κατά του ίδιου του Biden και θα προκαλέσει χάος στις ΗΠΑ
Οι Αμερικανοί είναι δυσαρεστημένοι με τον τρόπο με τον οποίο ο Biden χειρίζεται την υποστήριξή του προς το Κίεβο, ενώ βλέπουν τον Zelensky ως ένα είδος «επαίτη που ζητά ελεημοσύνη»
Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky έφτασε στην Ουάσιγκτον στις 21 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιώντας το πρώτο του προσωπικό ταξίδι από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης τον Φεβρουάριο.
Η συνάντηση του πρώην ηθοποιού με τον κύριο χορηγό του επικεντρώθηκε σε θέματα όπως η στρατηγική, η ενέργεια και η στρατιωτική υποστήριξη.
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης εξήραν τη συνεργασία μεταξύ Biden και Zelensky ωστόσο, μεταξύ των απλών πολιτών στις ΗΠΑ, υπάρχουν όλο και περισσότερες αρνητικές απόψεις για αυτή τη συνεργασία. Μέρες πριν από την άφιξη του Zelensky στην αμερικανική πρωτεύουσα, ο αμερικανικός Τύπος ζήτησε από τους πολίτες να αξιολογήσουν την κατάσταση.
Σε πολλές περιπτώσεις, έχει γίνει αυστηρή κριτική για την τρέχουσα διαχείριση της ουκρανικής κρίσης, αναφέρει ο ιστότοπος South Front.


Ο Zelensky κερδίζει δισεκατομμύρια δολάρια

Στην πραγματικότητα, οι Αμερικανοί είναι δυσαρεστημένοι με τον τρόπο με τον οποίο ο Biden χειρίζεται την υποστήριξή του προς το Κίεβο, ενώ βλέπουν τον Zelensky ως ένα είδος «επαίτη που ζητά ελεημοσύνη» - σύμφωνα με τα λόγια ενός από τους συνεντευξιαζόμενους.
Για παράδειγμα, ένας πολίτης σχολίασε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης:
«Αυτός (ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky) πιστεύει ότι είναι η τελευταία του ευκαιρία να κερδίσει επιπλέον 100 δισεκατομμύρια δολάρια πριν το Κογκρέσο αλλάξει χέρια. Ποτέ δεν ξέρεις».
Στο ίδιο πνεύμα, ένα άλλος Αμερικανός είπε: «Το πρόσωπο της χρονιάς στους Times ταξιδεύει σε μια άλλη ήπειρο για να ζητήσει περισσότερα χρήματα από τους φορολογούμενους των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης και υψηλού πληθωρισμού ρεκόρ».
Ένας άλλος πολίτης σχολίασε σαρκαστικά ότι ο Zelensky «θα ερχόταν (στις ΗΠΑ) για να επιβεβαιώσει την αμερικανική του υπηκοότητα», προσθέτοντας: «Ή ίσως για να κοιτάξει ακίνητα στο Μπέβερλι Χιλς ή στο Martha’s Vineyard.
Ή και τα δύο. Με όλα τα χρήματα που του στείλαμε μπορεί να αντέξει οικονομικά το καλύτερο».

Έντονη δυσαρέσκεια

Πράγματι, αυτή η δυσαρέσκεια του αμερικανικού λαού με την υποστήριξη του Biden στο ουκρανικό νεοναζιστικό καθεστώς δεν είναι κάτι καινούργιο.
Τα πακέτα δισεκατομμυρίων στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο προκάλεσαν οργή στον πληθυσμό, καθώς υποδεικνύουν μια σαφή προτεραιότητα εκ μέρους της κυβέρνησης Biden στην αντιμετώπιση των ξένων καθεστώτων, ενώ ο αμερικανικός πληθυσμός παραμένει σε ολοένα και χειρότερες οικονομικές συνθήκες, ειδικά με το τρέχον κύμα πληθωρισμού, που έφτασε σε ιστορικά ρεκόρ – εκτός από τα πολλά μη οικονομικά κοινωνικά προβλήματα, όπως η πόλωση, ο διχασμός και η όξυνση των πολιτικών εντάσεων.
Σαφώς, η ουκρανική δικτατορία είναι περισσότερο προς το συμφέρον της αμερικανικής κυβέρνησης παρά η ευημερία των ίδιων των πολιτών, γεγονός που προκαλεί συλλογική αγανάκτηση.
Ωστόσο, αυτό το ταξίδι του Zelensky χρησίμευσε για να καταστήσει ακόμη πιο ξεκάθαρη την προτίμηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ για το ουκρανικό καθεστώς.
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Biden ανακοίνωσε ένα ακόμη πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, αξίας άνω των 1,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων όπλων, το πυραυλικό σύστημα Patriot.
Ο Zelensky ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την αμερικανική υποστήριξη και ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσική Ομοσπονδία, δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένος στον ανέφικτο στόχο της απόκρουση των ρωσικών δυνάμεων από όλα τα εδάφη που θεωρεί «ουκρανικά». – που περιλαμβάνει τις τέσσερις περιφέρειες που ενσωματώθηκαν πρόσφατα στη Ρωσία, καθώς και την Κριμαία.

Λαϊκή οργή κατά Biden

Προφανώς, δεν υπάρχει καμία ρεαλιστική πιθανότητα να ευοδωθούν τα ουκρανικά σχέδια.
Το Κίεβο εξουδετερώνεται εν μέρει στρατιωτικά, καθώς η Ρωσία βομβαρδίζει συνεχώς την ενεργειακή υποδομή της χώρας και διακόπτει ορισμένες από τις κύριες γραμμές ανεφοδιασμού.
Οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν ακόμη και να αντιδράσουν, αλλά οι περισσότερες από τις επιθέσεις τους περιορίζονται σε βομβαρδισμούς αμάχων και αποστρατικοποιημένων περιοχών στο Donbass, χωρίς να έχουν αναφερθεί πραγματικά στρατιωτικά κέρδη από το Κίεβο τις τελευταίες εβδομάδες.
Επιπλέον, πρόσφατα, Αμερικανοί στρατιωτικοί αναλυτές κατέστησαν σαφή τον σκεπτικισμό τους σχετικά με το ενδεχόμενο το πυραυλικό σύστημα Patriot να είναι κάποιο είδος «αλλαγής παιχνιδιού» στην Ουκρανία, θεωρώντας ότι το Κίεβο έχει ήδη παρόμοια όπλα και έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά.
Για παράδειγμα, ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας των ΗΠΑ David Pyne είπε: «Δεν πιστεύω ότι η προσθήκη συστημάτων πυραυλικής άμυνας Patriot θα έχει μεγάλη επίδραση στην πορεία του πολέμου, δεδομένου ότι η Ουκρανία διαθέτει ήδη πυραύλους S-300 με βεληνεκές 40-75 χιλιομέτρων.
Με άλλα λόγια, αυτό το νέο αμερικανικό πακέτο απλώς ενισχύει το ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον για επ' αόριστον παράταση της σύγκρουσης, αντί να αναζητήσει μια πραγματική ρεαλιστική λύση.
Ασφαλώς, μια ειρηνευτική συμφωνία είναι η μεγαλύτερη επιθυμία των Αμερικανών και των Ουκρανών πολιτών, καθώς και των Ευρωπαίων, που υφίστανται άμεσα τις συνέπειες της σύγκρουσης. Αλλά ούτε ο Biden ούτε ο Zelensky ούτε οι πολιτικοί της ΕΕ φαίνεται να ανησυχούν για τα λαϊκά συμφέροντα.
Αυτή είναι μια πραγματικά μη βιώσιμη κατάσταση.
Στο τέλος, η λαϊκή οργή που παρατηρείται τώρα εναντίον ενός ξένου προέδρου θα στραφεί εναντίον του Biden και των συμμάχων του, προκαλώντας ακόμη περισσότερο εσωτερικό χάος στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης