Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία απειλεί με μείωση της παραγωγής πετρελαίου - Novak: Embargo στις χώρες που θα επιβάλλουν πλαφόν

Η Ρωσία απειλεί με μείωση της παραγωγής πετρελαίου - Novak: Embargo στις χώρες που θα επιβάλλουν πλαφόν
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός στη Ρωσία δήλωσε ότι οι περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου θα είναι ως απάντηση στο πλαφόν που αποφάσισε η Δύση
Σχετικά Άρθρα
Με μείωση της παραγωγής κατά 5%-7% και embargo στις χώρες που θα υιοθετήσουν το πλαφόν στην τιμή, θα απαντήσει η Ρωσία στην απόφαση του G7 και της Αυστραλίας για ανώτερο όριο τιμών στο ρωσικό πετρέλαιο.
Περιγράφοντας για πρώτη φορά λεπτομερώς τη ρωσική απάντηση στο πλαφόν που εισήγαγε η Δύση λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Alexander Novak, δήλωσε ότι οι περικοπές θα μπορούσαν να ανέλθουν σε 500.000-700.000 βαρέλια ημερησίως.
Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι χώρες της G7 και η Αυστραλία εισήγαγαν ανώτατο όριο τιμών 60 δολ. ανά βαρέλι στο ρωσικό αργό από τις 5 Δεκεμβρίου, επιπλέον του embargo της ΕΕ στις εισαγωγές ρωσικού αργού μέσω θαλάσσης και παρόμοιων δεσμεύσεων από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιαπωνία και τη Βρετανία.
Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, δήλωσε την Πέμπτη (22/12/2022) ότι θα εκδώσει διάταγμα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπου θα περιγράφονται λεπτομερώς οι ενέργειες της Μόσχας ως απάντηση στο πλαφόν. Σύμφωνα με τον Novak, το διάταγμα θα απαγορεύει τις πωλήσεις πετρελαίου σε χώρες που θα υιοθετήσουν το πλαφόν και σε εταιρείες που απαιτούν την τήρησή του.
«Είναι προτιμότερο να μειωθεί η παραγωγή πετρελαίου παρά να συμφωνήσουμε σε πλαφόν στις τιμές του πετρελαίου» τόνισε ο Novak και επεσήμανε ότι «οι πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας θα ανακατευθύνουν τις εξαγωγικές ροές προς την Ασία, την Αφρική».
Τέλος, ο Novak αναφέρθηκε και στην Τουρκία και επεσήμανε ότι η απόφαση για τη μετατροπή της Τουρκίας σε κόμβο για τη μεταφορά φυσικού αερίου θα ληφθεί το 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης