Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεραυνοί Medvedev για πλαφόν στο αέριο: Ανόητοι οι Ευρωπαίοι, φτωχοποιούν τους πολίτες τους

Κεραυνοί Medvedev για πλαφόν στο αέριο: Ανόητοι οι Ευρωπαίοι, φτωχοποιούν τους πολίτες τους
Οι τιμές του φυσικού αερίου θα παραμείνουν στα ύψη για τους Ευρωπαίους καταναλωτές είπε ο Medvedev
Σχετικά Άρθρα
Επίθεση στους Ευρωπαίους ηγέτες για την απόφαση τους να επιβάλλουν πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev, ο οποίος έκανε λόγο για ένα εθελοντικό, διόλου σοβαρό μέτρο που τελικά θα ενισχύσει την φτωχοποίηση των πολιτών της Ευρώπης.
Σε ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev χαρακτήρισε την απόφαση των Ευρωπαίων ανόητη, αναφέροντας πως πρόκειται για ένα μέτρο που δεν υπαγορεύεται από την αγορά.
«Όπως και στην περίπτωση του πετρελαίου, το μέτρο αυτό δεν υπαγορεύθηκε από την οικονομική λογική, αλλά από το «ζωώδες» μίσος για τη Ρωσία που προέρχεται από τη μανιώδη θέση πως «για όλα φταίνε οι Ρώσοι».
Πρόκειται για ένα καθαρά εθελοντικό μέτρο που δεν συμβαδίζει με τη λογική της αγοράς και που πάνω από όλα, υιοθετήθηκε με τεράστιες επιφυλάξεις κάτι που θα επιτρέψει τον αποκλεισμό της εφαρμογής του» αναφέρει ο Medvedev.

Αδύναμη η Ευρώπη

Σύμφωνα με τον Medvedev, η απόφαση αυτή ελήφθη κυρίως «λόγω της αδυναμίας της ΕΕ να επηρεάσει την κατάσταση».
«Ελήφθη στη λογική του «ας κάνουμε κάτι».
Για αυτό άλλωστε και το όριο τέθηκε σε ένα ύψος που πριν μερικά χρόνια θα εξέπληττε τους πάντες που ασχολούνται με την αγορά αερίου, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που εμπορεύονται σε spot.
Ύστερα από όλα αυτά η τιμή των 180 ευρώ ανά kWh (περίπου 2.000 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα) είναι ένα επίπεδο που κανείς από τους συμμετέχοντες στις συναλλαγές του χρηματιστηρίου του TTF θα μπορούσε να φανταστεί είτε στο καλύτερο είτε στο χειρότερο σενάριο.
Επί της ουσίας αυτό σημαίνει ότι οι τιμές του φυσικού αερίου θα παραμείνουν σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο για τους Ευρωπαίους καταναλωτές.
Η «ρωσοφοβία» και η φτωχοποίηση των απλών Ευρωπαίων, αυξάνεται» αναφέρει στην ανάρτηση του ο Medvedev, την οποία ολοκληρώνει με «Καλά Χριστούγεννα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης