Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ρατσιστής δήλωσε ο 69χρονος δράστης των μοιραίων πυροβολισμών στο Παρίσι - Συνεχίζονται οι έρευνες

Γαλλία: Ρατσιστής δήλωσε ο 69χρονος δράστης των μοιραίων πυροβολισμών στο Παρίσι - Συνεχίζονται οι έρευνες
Ο δράστης είναι γνωστός στη Δικαιοσύνη
Σχετικά Άρθρα
Ο 69χρονος που συνελήφθη ως ύποπτος για το φόνο τριών ανθρώπων κοντά σε κουρδικό πολιτιστικό κέντρο στο Παρίσι στις 23/12, δήλωσε «ρατσιστής» την ώρα της σύλληψής του σε έναν αστυνομικό, αιτιολογώντας έτσι την ένοπλη επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν σοβαρά άλλοι τρεις.
Ο δράστης, ένας άνδρας 69 ετών, συνελήθη μετά την ένοπλη επίθεση στην οδό Ενγκιέν στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού, ενώ οι Κούρδοι της Γαλλίας βλέπουν εμπλοκή του Erdogan πίσω από τη φονική επίθεση. Η κουρδική κοινότητα έκανε λόγο για μια «τρομοκρατική» ενέργεια και κατηγόρησε την Τουρκία.
Όπως έγινε γνωστό το Σάββατο 24/12, ο 69χρονος που είναι ύποπτος για το φόνο τριών ανθρώπων ανέφερε σε έναν αστυνομικό κατά τη σύλληψή του πως προέβη στην επίθεση επειδή είναι «ρατσιστής».
Ο δράστης, ο οποίος είχε εξουδετερωθεί πριν από την επέμβαση της αστυνομίας, συνελήφθη με «ένα βαλιτσάκι» που περιείχε «δύο ή τρεις γεμάτους γεμιστήρες, ένα κουτί με σφαίρες διαμετρήματος 45 με τουλάχιστον 25 σφαίρες στο εσωτερικό του», διευκρίνισε πηγή της υπόθεσης, επιβεβαιώνοντας πληροφορία της εβδομαδιαίας γαλλικής εφημερίδας Le Journal du Dimanche.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της ένοπλης επίθεσης του δράστη που βρίσκεται υπό κράτηση , ο οποίος διωκόταν ήδη για μια ρατσιστική επίθεση και είχε διαπράξει στο παρελθόν βιαιότητες με όπλο, ενλώ θα ληφθούν υπόψη και τα «ρατσιστικά κίνητρα των πράξεων».
Πάντως, δεν έχει διαρρεύσει καμιά πληροφορία για το προφίλ των θυμάτων, ενώ οι αρχές έχουν αρχίσει έρευνα για φόνους, απόπειρες φόνων, ένοπλη βία και παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων, ενλω το σενάριο μιας τρομοκρατικής επίθεσης έχει παραμεριστεί σ' αυτό το στάδιο των ερευνών, σύμφωνα με την εισαγγελέα.
Ο Γάλλος πρόεδρος, E. Macron, έκανε λόγο για μια «ειδεχθή επίθεση», της οποίας «στόχος ήταν οι Κούρδοι της Γαλλίας» και, κατόπιν αιτήματός του, ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού θα δεχθεί σήμερα (24/12) τους υπευθύνους της κουρδικής κοινότητας, οι οποίοι προγραμματίζουν διαδήλωση για το μεσημέρι στο Παρίσι.

Γνώριμος στην αστυνομία ο δράστης

Ο δράστης, ο οποίος τραυματίσθηκε ελαφρά στο πρόσωπο κατά τη σύλληψή του, είναι γνωστός στη δικαιοσύνη.
Είχε καταδικαστεί τον Ιούνιο σε 12 μήνες φυλάκιση για βιαιότητες με όπλα που διέπραξε το 2016, ενώ είχαν απαγγελθεί το Δεκέμβριο του 2021 σε βάρος του κατηγορίες για βιαιότητες με όπλα εκ προμελέτης και με ρατσιστικό χαρακτήρα, για γεγονότα στις 8/12/2021, υπόθεση στην οποία είναι ύποπτος ότι τραυμάτισε με μαχαίρι μετανάστες σ' ένα καταυλισμό στο Παρίσι και κατέστρεψε σκηνές τους, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.
Μετά από ένα χρόνο προσωρινής κράτησης, αφέθηκε ελεύθερος στις 12 Δεκεμβρίου, όπως προβλέπει ο νόμος και τέθηκε υπό δικαστικό έλεγχο.
Σημειώνεται ότι το 2017 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή για παράνομη οπλοκατοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης