Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Ο Orban εισάγει έκτακτο φόρο 8% στους παραγωγούς φαρμάκων, μετά την παρακράτηση βοήθειας της ΕΕ

Ουγγαρία: Ο Orban εισάγει έκτακτο φόρο 8% στους παραγωγούς φαρμάκων, μετά την παρακράτηση βοήθειας της ΕΕ
Ο Orban αύξησε τον έκτακτο φόρο στη διύλιση ρωσικού αργού στο 95% νωρίτερα αυτό το μήνα, πλήττοντας τη Mol Nyrt, μια άλλη από τις μεγαλύτερες εταιρείες που είναι εισηγμένες στη Βουδαπέστη
Η Ουγγαρία εισάγει έκτακτο φόρο στους παραγωγούς φαρμάκων, επεκτείνοντας τις ειδικές εισφορές στις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες της για τη στήριξη των δημόσιων οικονομικών, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Ο φόρος ανέρχεται στο 8% των καθαρών πωλήσεων άνω των 150 δισεκατομμυρίων φιορινιών (398 εκατ. δολάρια), με χαμηλότερους συντελεστές για έσοδα κάτω από αυτό το επίπεδο, σύμφωνα με διάταγμα που υπέγραψε ο πρωθυπουργός Viktor Orban αργά την Παρασκευή.
Ο φόρος μπορεί να συγκεντρώσει έως και 108 δισεκατομμύρια φιορίνια μόνο από την Gedeon Richter Nyrt με έδρα τη Βουδαπέστη το 2023, σύμφωνα με υπολογισμό του ειδησεογραφικού ιστότοπου Portfolio.
Ο Orban αύξησε τον έκτακτο φόρο στη διύλιση ρωσικού αργού στο 95% νωρίτερα αυτό το μήνα, πλήττοντας τη Mol Nyrt, μια άλλη από τις μεγαλύτερες εταιρείες που είναι εισηγμένες στη Βουδαπέστη.
Ο πρωθυπουργός σπεύδει να καλύψει τις τρύπες στον προϋπολογισμό μετά την παρακράτηση βοήθειας δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω ανησυχιών για το κράτος δικαίου και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης