Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η «βοήθεια» από τη Δύση είναι καταστροφική για την Μολδαβία

Ρωσία: Η «βοήθεια» από τη Δύση είναι καταστροφική για την Μολδαβία
«Η απερίσκεπτη ενίσχυση μιας χώρας με δυτικά όπλα δεν προσθέτει στην ασφάλεια και την κυριαρχία της, αλλά, αντίθετα, την φέρνει πιο κοντά στην καταστροφή», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Mikhail Galuzin
Η δυτική στρατιωτική βοήθεια προς τη Μολδαβία δεν προσθέτει στην ασφάλεια και την κυριαρχία της χώρας, δήλωσε το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022 ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Mikhail Galuzin.
«Όπως δείχνει η εμπειρία, η απερίσκεπτη ενίσχυση μιας χώρας με δυτικά όπλα δεν προσθέτει στην ασφάλεια και την κυριαρχία της, αλλά, αντίθετα, την φέρνει πιο κοντά στην καταστροφή», δήλωσε ο Galuzin στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Anadolu.
«Θα ήθελα για άλλη μια φορά να εκφράσω την αμφιβολία ότι αυτή η "βοήθεια" από τη Δύση, η οποία μοιάζει περισσότερο με την ανάπτυξη της επικράτειάς της, πραγματοποιείται προς το συμφέρον της ίδιας της Μολδαβίας», τόνισε.

Παραδόσεις πετρελαίου

Αναφερόμενος στο θέμα των ρωσικών παραδόσεων πετρελαίου μέσω της Ουκρανίας, ο δήλωσε: «Ο όγκος του πετρελαίου που αντλείται μέσω του νότιου μέρους του αγωγού Druzhba προς την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και την Τσεχική Δημοκρατία θα παραμείνει στο επίπεδο του τρέχοντος έτους».
Σχολιάζοντας τη διευθέτηση της σύγκρουσης στο Nagorno-Karabakh, δήλωσε ότι η εφαρμογή των τριμερών συμφωνιών μεταξύ Ρωσίας, Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν θα συμβάλει στην πρόοδο των εργασιών για μια ειρηνευτική συνθήκη μεταξύ Μπακού και Ερεβάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης